Fursecuri cu ciocolată cu ovăz și cocos, fără coacere – fără zahăr, făină de grâu, ulei
Vreți un dulce rapid și sănătos? Încercați aceste fursecuri cu ciocolată cu ovăz și cocos. Sunt crocante și foarte sățioase!
Nu trebuie să aprindeți cuptorul pentru a pregăti aceste gustări delicioase.
Fursecurile se prepară la rece, din ingrediente minime. Nu conțin făină de grâu, lapte, ouă sau ulei. Nu au nici măcar zahăr adăugat!
Pot fi servite ca desert sau ca gustare. Sunt un dulce potrivit și pentru copii, în porții mici.
Cuprins
Fursecuri cu ciocolată fără zahăr – rețetă
Ingrediente
– 50 g de fulgi de ovăz fini (vi-i recomand pe aceștia fără gluten, la ofertă)
– 25 g de fulgi de cocos
– 80 g de ciocolată neagră fără zahăr (v-o recomand pe aceasta, cu stevia)
– 2 linguri de unt de arahide fără zahăr (vi-l recomand pe acesta la ofertă, fără ulei de palmier)
– 1 lingură de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
– extract de vanilie
Mod de preparare
Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un ibric. Adăugați untul de arahide și uleiul de cocos.
Încălziți ingredientele la foc mic, până când ciocolata se topește complet. Aveți grijă să nu o ardeți. Puteți face acest lucru mai sigur la bain-marie.
Incorporați apoi fulgii de ovăz, fulgii de cocos și extractul de vanilie. Omogenizați compoziția și gustați-o dacă este suficient de dulce.
Dacă vreți mai dulce, puteți adăuga puțin îndulcitor natural, precum stevia, green sugar sau eritritol.
Luați câte o lingură din compoziție și puneți-o pe un covoraș din silicon ca să se desprindă ușor după întărire (sau pe hârtie de copt așezată pe o tavă).
Neteziți grămăjoarele de compoziție cu dosul lingurii, dându-le o formă de disc cât mai perfectă (să semene cu niște fursecuri).
Introduceți fursecurile în congelator. Lăsați-le să stea câteva ore, sau până se întăresc complet. Dacă nu aveți loc în congelator, le puteți lăsa în frigider peste noapte.
După ce le scoateți din congelator va trebui să le păstrați în frigider.
Note și sugestii
Dacă nu aveți fulgi de cocos în casă sau nu vă plac, folosiți câteva nuci tocate grosier, migdale dau alune. Acestea vor da acel factor crocant fursecurilor.
Uleiul de cocos nu poate fi înlocuit cu alt ulei, deoarece acesta ajută la solidificarea compoziției. Însă îl puteți omite dacă puneți mai mult unt de arahide.
Untul de arahide poate fi înlocuit cu unt de migdale sau unt din alte nuci (se poate face și în casă).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri cu ciocolată fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei
Fursecuri de post din 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri din hrișcă – fără zahăr, ulei, ouă sau lactate
Fursecuri de post din 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ulei
Sursă rețetă: Irmaosnacozinha, Cookie magico de aveia com cocos: https://www.instagram.com/p/C7RnZeXuHS1/