Vrei să ai roșii întregi proaspete și la iarnă? Pune-le în cenușă – o metodă surprinzătoare

Există numeroase metode de a păstra roșiile pentru iarnă. Însă cele mai multe dintre ele presupun fierberea tomatelor.

În acest articol vă arăt un mod inedit de a conserva roșiile, anume în cenușă.

Rosii conservate in cenusa

Rosii conservate in cenusa

Gospodinele obișnuiesc să pună roșii pentru iarnă în borcane sub formă de suc, pastă, bulion sau sos. Toate aceste preparate sunt minunate și utile în bucătărie.

De obicei, la conservarea lor se folosește sare, zahăr, ulei sau oțet.

Vă voi arăta cum puteți păstra roșiile nealterate fără niciun fel de conservant alimentar. Aveți nevoie doar de cenușă.

Conservarea roșiilor în cenușă – o metodă veche

Conservarea roșiilor în cenușă este o metodă tradițională veche. Oamenii o utilizau pe vremea când frigiderele încă nu apăruseră.

Cu siguranță vă întrebați ce rol are cenușa? Ei bine, această pulbere este un agent minunat de conservare, deoarece deține proprietăți antibacteriene.

Cenușa protejează practic roșiile de bacteriile care provoacă putrezirea lor.

Cenușa este folosită și la conservarea cărnii. Francezii obișnuiesc să îngroape carnea în cenușă și să o păstreze astfel mulți ani. Carnea se transformă în șuncă.

Cum să păstrezi roșiile în cenușă

Metoda este foarte simplă. aveți nevoie de:

  • roșii
  • cenușă de lemn curat sau cărbune
  • cutii de lemn sau carton

Spălați bine roșiile și ștergeți-le de apă. Ideal ar fi să folosiți roșii care nu sunt complet maturate sau coapte. Ele se vor coace pe parcurs. Dacă puteți lăsa și codițile pe ele, ar fi și mai bine.

Luați o cutie mai înaltă de carton sau de lemn, care are capac.

Cerneți cenușa dacă are bucăți mari de cărbune. Puneți un strat de cenușă în cutie, apoi așezați roșiile, într-un singur strat. Acoperiți-le complet cu cenușă și puneți capacul.

Unii învelesc roșiile în bucăți de ziar înainte de a le pune în cenușă.

Mutați cutiile în pivniță, beci sau în alt loc răcoros și întunecos. Roșiile vor rezista câteva luni. Se vor usca puțin, dar vor rămâne intacte. Verificați-le lună de lună să vedeți cum arată.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte metode de păstrare a roșiile pentru iarnă:

Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă, fără niciun fel de conservanți – rețetă din Azerbaijan
– Suc de roșii cu hrean pentru iarnă – rețetă fără fierbere, cu plus de beneficii
Cum să faci suc de roșii 100% concentrat și economic pentru iarnă – fără zahăr, fără separator, super-rapid!
Roșii uscate în cuptor și conservate în ulei, usturoi și cimbru pentru iarnă
Roșii la borcan cu usturoi, pentru iarnă

Sursă articol: TN Gardening, How to preserve fresh tomatoes for years: https://www.youtube.com/watch?v=Mz6mVvbpC6U&ab_channel=TNGardening

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.