Fursecuri din mere și ovăz – fără zahăr, ulei, ouă, lactoză sau gluten

Știai că din mere și fulgi de ovăz poți obține niște fursecuri delicioase? Ai nevoie de aceste două ingrediente și încă de puțin lapte vegetal.

Totul se face foarte repede dacă ai un blender sau un robot.

Fursecuri din mere si ovaz

Fursecuri din mere si ovaz: KamranAydinov

Fursecurile sunt cât se poate de naturale și sănătoase. Pot fi consumate fără probleme de cei care au diverse alergii sau intoleranțe alimentare.

Nu conțin gluten, lactoză sau ouă. Nu au nici măcar zahăr sau ulei în compoziție. Le recomandăm și celor care țin cură de slăbire, în cantități mici.

Vă sugerez să folosiți fulgi de ovăz integrali, pentru a obține un desert cât mai hrănitor și sățios.  

Fursecuri din mere și ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 3 mere dulci
  • 100 ml de lapte vegetal
  • 300 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • vanilie

Mod de preparare

Curățați merele de coajă și înlăturați cotoarele cu semințe. Tăiați-le cuburi și puneți-le într-un bol înalt. Turnați puțin lapte peste ele și introduceți blenderul vertical.

Pasați bine merele până când se transformă într-un piure fin. Adăugați restul de lapte, scorțișoara și vanilia. Omogenizați cu un tel și incorporați fulgii de ovăz măcinați.

Pentru a măcina fulgii de ovăz puteți utiliza râșnița electrică de cafea sau un robot/blender puternic. Sau puteți folosi făină de ovăz cumpărată.

Amestecați bine compoziția. Trebuie să obțineți o compoziția grosuță. Lăsați-o să stea circa 10-15 minute în repaos. În acest interval, ovăzul va absorbi din lichid și va lega mai bine compoziția.

Umeziți palmele și luați câte o bucată de aluat cu o linguriță. Modelați-o între palme, dându-i o formă de bilă. Aplatizați-o puțin ca să arate precum un fursec.

Procedați la fel cu tot aluatul până terminați de modelat fursecurile. Acestea se pun în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Le puteți presăra deasupra cu semințe sau cu fulgi de cocos.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-30 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Autorul rețetei a copt aceste fursecuri cu ovăz și mere în cuptorul cu aer cald (air fryer – friteuză). L-a preîncălzit 5 minute la 170 de grade Celsius, apoi a lăsat fursecurile 20 de minute.

Poate fi nevoie să le întoarceți la jumătate timpului dacă vedeți că pe talpă nu s-au copt bine.

Fursecurile cu ovăz și mere sunt fragede. Trebuie lăsate la răcit complet înainte de a le servi. Se pot păstra în frigider, într-o caserolă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Biscuiți din hrișcă, ovăz și mere (fără zahăr și gluten)
Biscuiți fără zahăr și ulei – cu ovăz, banane și mere
Budincă de mere și fulgi de ovăz
Prăjitură fragedă cu ovăz – fără zahăr, făină, ouă sau lactate

Sursă rețetă: Veganiacos, Galletas de manzana y avena: https://www.instagram.com/p/C0rnPknoCOu/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.