Cea mai gustoasă ciorbă de miel pentru Paști – cu multă verdeață și dreasă cu smântână și ou

Ciorba de miel este o mâncare tradițională de Paște. Carnea de miel trebuie fiartă mult timp, la foc mic, pentru a deveni fragedă.

Nu toți agreează gustul cărnii de miel. Însă dacă o veți găti după rețeta de mai jos, în mod sigur veți fi surprinși de cât de bună e!

Ciorba de miel pentru Pasti, dreasa cu smantana si ou

Imagine cu titlu sugestiv: Ciorba de miel pentru Pasti: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Legumele adăugate sunt călite înainte, astfel încât ciorba să aibă un gust cât mai bogat.

Ciorbița de miel este asezonată din belșug cu verdețuri de primăvară, care dau ciorbei prospețime. Mai ales cu leuștean, care îi conferă o aromă aparte.

Iar la final este dreasă cu un amestec de smântână, ou și oțet. Vă puteți închipui cât de gustoasă este această ciorbă de miel.

Ciorbă de miel pentru Paște – rețetă

Ingrediente pentru supa de miel

  • 1,5 – 2 kg de carne și oase de miel
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ½ țelină
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingură de piper boabe
  • 1 vârf de ardei iute
  • 1 lingură de sare
  • 4 litri de apă

Ingrediente pentru ciorba de miel

  • 3 – 3,5 litri de supă de miel
  • carnea de miel fiartă
  • 300 ml de suc de roșii (sau 1 lingură de pastă de tomate)
  • 150 – 200 g de morcov tăiat cubulețe
  • 100-150 g de rădăcină de pătrunjel tăiat cubulețe
  • 1 ardei roșu
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 5-6 fire de usturoi verde
  • 2-3 legături de leuștean
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 300 g de smântână cu 30% grăsime
  • 2 ouă
  • 50 ml de oțet
  • 20 ml de ulei
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

La ciorba de miel se pot folosi următoarele porțiuni: costiță, segmente inferioare de picior, spinare și gât.

Acestea se spală bine și se pun la fiert.

Puneți toate bucățile de carne într-o oală de 6 litri. Adăugați boabele de piper, ardeiul iute și sarea.

Puneți și legumele curățate, întregi. Scopul acestor ingrediente este să dea mai multă aromă cărnii și supei care va merge la ciorbă.

Turnați 4 litri de apă.

Așezați vasul pe aragaz la foc mare. Aduceți la punctul de fierbere, apoi dați focul la mic.

Carnea de miel trebuie să fiarbă vreo 3 ore, ca să se înmoaie foarte bine. Este gata când se desprinde ușor de pe oase.

Pe măsură ce fierbe supa, colectați și îndepărtați spuma care se formează la suprafață.

Între timp, căliți legumele pentru ciorbă.

Puneți uleiul într-o cratiță. Adăugați ceapa tocată mărunt și sarea.

După ce a devenit transparentă se adaugă rădăcinoasele tocate cubulețe.

Amestecați și lăsați-le 5 minute la călit.

Adăugați apoi câte o legătură de ceapa și usturoi verde tocate mărunt, precum și tulpinile de la pătrunjel, mărar și leuștean.

Amestecați și după 1-2 minute turnați sucul de roșii și piperul.

Omogenizați și lăsați legumele 1-2 minute.

Stingeți focul și lăsați tigaia deoparte.

Pregătiți acum amestecul de smântână și ou cu care veți drege la final ciorba.

Puneți cele două ouă într-un bol. Bateți-le bine cu furculița până se fac complet lichide.

Adăugați sare și piper, apoi smântâna. Amestecați bine.

La final se pune oțetul. Această combinație de arome va da un gust deosebit ciorbiței de miel.

În plus, va preveni fermentarea ouălor și smântânei.

După cele 3 ore de fierbere a cărnii de miel, stingeți focul.

Scoateți legumele și bucățile de carne separat.

Carnea se clătește sub jet de apă.

Lăsați supa din oală să stea 5 minute, apoi strecurați-o printr-o sită într-o altă cratiță.

Așezați oala pe foc. Adăugați legumele călite și carnea clătită.

Lăsați ciorba de miel să fiarbă încă 20 de minute.

Adăugați apoi ardeiul roșu tăiat cubulețe.

După 10 minute, adăugați dresul de smântână.

Puneți un polonic de ciorbă fierbinte în amestecul de ou cu smântână. Astfel veți tempera dresul.

Puneți restul de verdețuri tocate (doar frunzulițele). Amestecați.

Luați apoi câte un polonic din dres și puneți-l în ciorbă. Amestecați după fiecare polonic adăugat pentru incorporare.

Gustați de sare, piper și alte mirodenii.

Ciorba de miel cu verdeturi

Imagine cu titlu sugestiv: Ciorba de miel cu verdeturi: Mace Ojala

Articole pe aceeași temă 

Friptură de miel fragedă, glazurată cu miere – rețetă grecească

Drob de miel tradițional de Paște

Untișorul – verdeața care reduce aportul de toxine de la mesele de Paște, bogate în carne, brânză și ouă

Ciorba de miel se servește în castroane din lut, pentru un aspect tradițional autentic.

Nu mai este nevoie să o dregeți cu nimic. Este perfectă. Încercați și vedeți.

Rețetă preluată din: Șef Paul Constantin, Cea mai reușită ciorbă de miel pentru masa de Paște: https://www.youtube.com/watch?v=rgeZtJCqHYI&t=1s&ab_channel=%C8%98efPaulConstantin

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.