Supa doctorului Bieler – reduce stresul de pe ficat, combate inflamațiile, echilibrează sistemul endocrin

Articol documentat

Simplitatea și sănătatea sunt cuvintele care pot caracteriza cel mai bine această rețetă medicinală. Supa doctorului Bieler se prepară din 2 ingrediente principale și este gata în 20 de minute.

Dacă folosiți legume de sezon, supa va avea un gust deosebit de bun! Beneficiile rețetei le veți găsiți la finalul articolului.

Supa doctorului Bieler – rețetă

Ingrediente

• 800 g de zucchini sau dovlecei
• 400 g de păstăi de fasole
• 1 legătură de pătrunjel
• câteva fire de mărar verde
• apă

Mod de preparare

Curățați dovleceii de coajă dacă sunt din magazin. Dacă i-ați cules din curte sau îi aveți dintr-o sursă sigură (bio), nu-i mai decojiți.

Din păcate, pesticidele ne împiedică să accesăm concentrația ridicată de fibre și nutrienți din cojile legumelor și fructelor.

Tăiați dovleceii cubulețe și puneți-i într-o cratiță împreună cu păstăile de fasole. Adăugați apă cât să acopere legumele (nu trebuie să fie scufundate).

Acoperiți cu capacul și lăsați să fiarbă 15 minute, sau până când legumele s-au înmuiat bine. Atât dovleceii, cât și fasolea verde fierb repede.

După ce legumele s-au răcorit, transferați-le în vasul blenderului și adăugați pătrunjelul, mărarul și condimente (sare, piper, suc de lămâie).

Dacă preferați o supă mai groasă, înlăturați excesul de lichid.

Mixați câteva secunde, până când obțineți o supă-cremă fină, omogenă. Puteți folosi la fel de bine și un blender manual (vertical). Pasați legumele până se fac pastă.

Puteți servi această supă în orice anotimp, dar mai cu seamă în sezonul dovleceilor și a păstăilor, adică vara. Se poate pune și broccoli sau spanac în compoziție.

Este o mâncare potrivită în perioada posturilor de peste an. Hrănește și totodată hidratează organismul.

Dacă vreți să obțineți o textură mai cremoasă, adăugați ½ avocado.

Citește și: Supa care te ridică din boală

Ce beneficii are supa doctorului Bieler

Cine este dr. Bieler în primul rând. Henry Bieler este un medic american care a trăit în secolul al IX-lea (1893-1975). Acesta credea cu tărie în forța vindecătoare a alimentelor natural. Teoria sa era că majoritatea bolilor pot fi tratate mai degrabă cu alimente decât cu medicamente.

Încă de la o vârstă tânără el însuși a suferit de o formă de astm sever. Nici unul din medicii din vremea lui nu au reușit să îl trateze. Până când a cunoscut un doctor preocupat de alimentație, care i-a sugerat să își modifice dieta pentru a scăpa de astm.

Se pare că dieta propusă l-a vindecat, stimulându-l pe tânărul Bieler să studieze medicina și alimentația.

În cei 50 de ani de practică medicală a câștigat reputația de „vindecător”. A tratat numeroși oameni influenți, precum politicieni și actori. Sfaturile și predicile sale erau întărite de exemplu modului său de viață.

A scris și o carte, numită „Food is your best medicine” – Alimentele sunt cel mai bun medicament. Dr. Bieler nu recomandă aceeași dietă tuturor, deoarece fiecare persoană este diferită. Cu toate acestea, obișnuia să prescrie această supă în diferite ocazii.

Dr. Bieler era de părere că asocierea dintre dovlecei, fasole verde și pătrunjel este un mod simplu de a introduce în organism mai multe vitamine și minerale.

Această supă se digeră foarte ușor și ajută la refacerea echilibrului dintre sodiu și potasiu de la nivelul sistemului endocrin, a ficatului și a rinichilor.

Citește și: Supă anti-alergii – rețeta botanistului James A. Duke

Reduce stresul de pe ficat și combate inflamația. Ajută la revigorarea și întinerirea organismului. Este ideală în timpul postului, când se cuvine să luăm o pauză de la proteinele animale și mâncărurile grele, precum și de la cafea, sare și zahăr.

Dr. Bieler atrăgea atenția că oamenii consumă prea multe proteine și prea multă sare. Sodiul este un stimulent bun pentru sănătate, însă în doze mari poate afecta sănătatea. De aceea recomanda obținerea sodiului direct din legume sau plante.

Citește și: Supa-minune a lui Hipocrate – utilă în detoxifiere, boli grave, slăbire

Sursă: Bettes & Bones, Dr Bieler’s soup: https://www.beetsandbones.com/dr-bielers-soup/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]