CHIFTELE cu BROCCOLI, la cuptor (rețetă cu beneficii)

Aceste chiftele cu broccoli și cartofi se prepară foarte ușor și sunt binevenite într-o cură de slăbire sau într-un regim alimentar de cruțare.

Deși nu este cea mai populară legumă pentru o astfel de rețetă, broccoli are beneficii pentru care merită inclus mai des în dieta noastră.

Chiftele cu broccoli

Sărac în calorii și bogat în nutrienți esențiali, consumul de broccoli aduce beneficii întregului organism. Conține la fel de multă vitamina C precum portocalele. Totodată, este o sursă bună de beta-caroten, magneziu, potasiu, zinc, fier, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B6) și fibre.

Are compuși cu proprietăți imunostimulatoare detoxifiante, antioxidante, anti-hiperglicemiante și anticancerigene.

_____________________________________________

Chiftele cu cartofi și broccoli – rețetă

Rețeta de chiftele de broccoli la cuptor poate fi adaptată în funcție de gust, adăugând și alte ingrediente, precum  verdeață sau cașcaval și ou (dacă nu le faceți de post). 

Ingrediente

• 6 cartofi
• 1 buchet de broccoli
• 4 căței de usturoi
• 5-6 linguri de tărâțe de payllium
• 5 linguri de ulei
• sare și piper, după gust

Preparare

Fierbeți cartofii în coajă. După ce s-au răcorit, decojiți-i și tăiați-i bucăți mari.

Tăiați căpățâna de broccoli în jumătate, apoi rupeți-le buchețele mici. Spălați-le și puneți-le în vasul unui robot cu lama S, împreună cu cartofii fierți.

Mixați până rezultă o compoziți omogenă. Adăugați tărâțele de psyllium, usturoiul zdrobit, sarea și piperul și omogenizați din nou. Se pot pune și alte verdețuri și condimente.

Ungeți tava cuptorului cu puțin ulei, apoi așezați o hârtie de copt. Luați câte o lingură din compoziție și modelați-o sub forma unei chiftele. Procedați așa până se termină toată compoziția.

Pentru a merge mai ușor, udați lingura cu apă înainte de a o înmuia în compoziție, pentru a nu se lipi.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la temperatură medie.

Chiftelele se lasă până când se rumenesc frumos la suprafață.

După ce se scot din cuptor, se lasă să se răcească circa 10 minute, apoi se înmoaie într-un bol cu ulei. Acest lucru este opțional, însă dă un gust mai bun chiftelelor. Se așază pe un platou tapetat cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde, dar sunt bune și reci. Pot fi consumate ca atare, cu roșii, castraveți, cu o salată de legume, cu muștar, ketchup, etc.

_____________________________________________

Surse:

1. Mercola, Eat Your Broccoli: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/09/broccoli-benefits.aspx

2. Dairy Council of California, Health Benefits of Broccoli: https://www.healthyeating.org/Healthy-Eating/All-Star-Foods/Vegetables/Article-Viewer/Article/91/Health-Benefits-of-Broccoli

3. Lavinia Frăsinescu, Chifteluțe de Broccoli: https://laviniafrasinescu.com/chiftelute-de-brocoli/

4. i24web, Tots de brócoli: Una receta rica y saludable: http://i24web.com/2016/02/tots-de-brocoli-una-receta-rica-y-saludable/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.