Samsung vrea să lanseze un ceas inteligent cu senzori de măsurare a glicemiei, care poate depista semnele timpurii ale diabetului
Mai mulți competitori din domeniul tehnologic vor să implementeze senzori de măsurare a glucozei din sânge în ceasurile inteligente. Samsung și Apple lucrează deja la acest proiect. Prima știre a apărut prin 2021.
Compania Samsung se laudă de câțiva ani că va lansa un ceas cu monitorizare glicemică continuă ce va depăși Apple watch-ul. FDA nu a aprobat încă un astfel de gadget.

Smartwatch cu senzori de masurare a glicemiei: Freepik
Pentru producătorii de smartwatch-uri, aspectul medical a devenit un punct de interes major. Aceștia sunt preocupați în special de dezvoltarea unui agloritm care poate măsura glucoza sangvină și identifica semnele timpurii ale diabetului.
Unii critică aceste știri, argumentând că este imposibil ca Samsung sau Apple să poată crea un astfel de monitorizor non-invaziv.
Ceasurile inteligente (smart watch) sunt în mare vogă. Multe din ele oferă aplicații, servicii și beneficii care depășesc domeniul telefoniei.
Smartwatch-urile vin cu senzori speciali care măsoară diferite aspecte ale sănătății, precum starea inimii, plămânilor sau a arterelor. Unele ceasuri inteligente măsoară nivelul EKG, nivelul tensiunii arteriale, nivelul oxigenului din sânge.
Cumpără Smartwatch Samsung Galaxy Watch 7
O provocare și mare mare este adăugarea unui monitorizor al zahărului și alcoolui din sânge. Pentru directorul general Apple, Tim Cook, lansarea unui ceas Apple cu monitor de glicemie continuă a devenit un obiectiv.
Pe de altă parte, Samsung promite să lanseze primul ceas inteligent care măsoară glicemia. Unele surse susțin că compania ar avea în plan să integreze un monitor de glicemie pe Galaxy Watch 8.
Coreenii au preconizat că Samsung va scoate pe piață un astfel de produs în 2024. Suntem deja în 2025 și gadgetul încă nu a apărut. Vicepreședintele Samsung Hon Pak a declarat că compania depune eforturi mari pentru implementarea unui sistem de monitorizare a glicemiei.
Tehnologia este pregătită să livreze acest produs, însă dificultățile apar în zona autorităților medicale, care trebuie să își dea acordul.
Ceasurile care măsoară glicemia trebuie să rămână în categoria dispozitivelor electronice. Momentan, reglementările nu permit ca acestea să fie incluse în rândul dispozitvelor medicale.
Măsurarea glicemiei fără penetrarea pielii și recoltarea de sânge este destul de dificilă și imprecisă. Rămâne de văzut câtă acuratețe poate avea un monitoru continuu de glicemie neinvaziv.
Producătorii sunt încrezători și susțin că detaliile care ar putea oferi indicii despre glicemie sunt pH-ul pielii și transpirația.
Monitorizoarele de glicemie sunt folosite cu precădere de diabetici, însă ele ar putea fi utile și pentru non-diabetici, ca măsură preventivă.
Surse articol: Mobilissimo / Forbes