Studii noi arată că o DIETĂ VEGETARIANĂ ar putea salva mediul și lumea de obezitate, boli de inimă, cancer și depresie

Două rapoarte recente au evidențiat cât de importantă este o alimentație naturală, bazată pe fructe, legume, verdețuri și plante pentru combaterea obezității, și cât de benefică este pentru sănătate și pentru mediul înconjurător.

Dietă Vegetariană

Dietă Vegetariană

Cercetătorii de la organizația non-profit Comitetul Medicilor Pentru Medicină Responsabilă au publicat un articol în Jurnalul American de Promovare a Sănătății referitor la faptul că o dietă vegetariană, urmată timp de 18 săptămâni, poate crește productivitatea angajaților, reducând anxietatea, depresia și oboseala.

Meniul participanților pe durata studiului a fost alcătuit din sandvich-uri pe bază de hummus, salate din verdețuri și legume de sezon, fructe și legume bogate în vitamine și minerale.

Rezultatele studiului

Autorii studiului au raportat că participanții au pierdut în medie 4 kg și au prezentat o scădere a colesterolului rău de 13 puncte. Totodată, dietele vegetariene pot ajuta la tratarea simptomelor de anxietate și depresie.

Cercetătorii au observat de asemenea că unele alimente bogate în carbohidrați folosite în studiu (precum orez brun, ovăz sau pâine de secară) au ajutat la reglarea nivelurilor de serotonină din creier (un neurotransmițător responsabil cu starea de bine).

Autorul studiului, doctorul Neal Barnard susține că aceleași alimente care reduc riscul de obezitate, boli de inimă și diabet pot ajuta la creșterea randamentului fizic și psihic, și la îmbunătățirea calității vieții sau a stării generale de bine.

Descoperi majore s-au făcut și referitor la impactul dietelor vegetariene asupra mediului. Comitetul a descoperit că dieta mediteraneană și alimentația bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci și semințe este cea mai

Potrivit Comitetului consultativ privind liniile directoare dietetice pentru americani, dieta vegană, vegetariană și mediteraneană sunt cele mai ”ecologice”. Aceste cercetări sugerează faptul că America ar trebui să devină vegetariană pentru a eradica obezitatea și pentru a salva mediul.

Sursă: http://www.medicalnewstoday.com/articles/290056.php

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. dieta vegetariana, asta pentru ca nici carnea nu mai este sanatoasa, toate preparatele sunt injectate cu substante- de asta a crescut obezitatea si stersul pe de-asupra

  2. si legumele si fructele nu sunt tratate cu o multime de chimicale, iar solul poluat….?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.