Dacă ai avut un ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL și nu faci MIȘCARE fizică, riști să mai faci unul

Supraviețuitorii unui accident vascular cerebral (AVC) sunt pasibili să experimenteze un al doilea accident vascular cerebral dacă nu fac suficientă mișcare fizică, arată rezultatele unei recenzii realizate de fizioterapeutul neurolog Natalie Fini din Australia.

Mulți din cei care au suferit un AVC au o viață sedentară care nu favorizează recuperarea creierului și a organismului după acest eveniment puternic. 

Lipsa de miscare fizica dupa un accident vascular cerebral

Studiile au arătat că mișcarea fizică este extrem de importantă în ceea ce privește prevenirea unui nou accident vascular cerebral sau a unui atac de cord. Chiar și cel mai mic și scurt moment de mișcare fizică contează.

Citește și 10 CAUZE ale producerii unui ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

Într-un raport publicat recent în jurnalul academic Physical Therapy de dr. Fini, aceasta prezintă descoperiri importante pentru pacienții care au la activ un accident vascular cerebral: mișcarea fizică are un rol profilactic și terapeutic

Dr. Fini a devenit interesată de acest subiect în urma experienței cu pacienții săi care au trecut printr-un AVC. A descoperit că 80% din timp și-l petrec stând jos sau întinși, evitând pur și simplu să facă exerciții fizice din teama declanșării unui alt eveniment asemănător.

Ceea ce nu știu ei este că știința demonstrează tocmai contrariul. Mișcarea fizică are un rol dublu: pe lângă faptul că îmbunătățește sănătatea pe termen lung, reduce șansele recidivării accidentelor vasculare cerebrale.

Citește și 2 ore de MERS pe JOS pe săptămână scad riscul de ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL la femei cu 30%

Recenzia realizată de dr. Fin a cuprins 103 de lucrări științifice și peste 5.000 de participanți cu vârsta cuprinsă între 21 și 96 de ani, care au trecut printr-un AVC. Monitoarele de activitate au arătat două aspecte esențiale, și anume că persoanele care au suferit un accident vascular cerebral nu erau foarte active nici înainte de producerea evenimentului, nici după.

Mai exact, acestea făceau circa 4.708 de pași pe zi în faza cronică (cu 6 luni înainte de AVC) și circa 5.535 de pași pe zi la 2-6 luni după AVC. Este mult mai puțin de 50% din activitatea fizică pe care o practică de regulă persoanele sănătoase (8.338 de pași pe zi). Cercetarea de față a fost realizată la Alfred Health și La Trobe University, fiind finanțată de Heart Foundation din Australia.

Potrivit American Stroke și American Heart Association, supraviețuitorii unui accident vascular cerebral ar trebui să practice circa 20-60 de minute pe zi de activitate aerobică, 3 zile pe săptămână. Acestora le sunt recomandate de asemenea de 2-3 ori pe săptămână exerciții de rezistență, exerciții neuromusculare și de flexibilitate.

Acest program de mișcare fizică poate ajuta la prevenirea unui accident vascular sau a altor evenimente cardiace grave în viitor. Este însă puțin probabil ca supraviețuitorii unui AVC să împlinească aceste recomandări, sedentarismul adăugându-se astfel la factorii de risc ai producerii accidentelor vasculare viitoare.

Citește și 1 MORCOV pe zi reduce riscul unui ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL cu 68% 

O formă simplă și totodată eficientă de activitate fizică este mersul de jos. Însă dacă ați avut un accident vascular cerebral, trebuie să știți că puteți crește și mai mult gradul de mișcare fizică prin întreruperea unor perioade lungi de sedentarism sau prin desfășurarea mai multor tipuri de activități de rutină prin casă. Acest tip de mișcare fizică ușoară are multe beneficii pentru sănătate.

Accidentele vasculare cerebrale sunt evenimente care survin pe neanunțate și au un potențial fatal. Vestea bună este că 80% din ele pot fi prevenite.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’4258, 3731′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Heart Foundation.org.au, Stroke survivors are not active enough to reduce risk of a second stroke: new research: https://www.heartfoundation.org.au/news/stroke-survivors-are-not-active-enough-to-reduce-risk-of-a-second-stroke-new-research

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.