Compania SAMSUNG a recunoscut că angajații săi dezvoltă TUMORI cerebrale și LEUCEMIE

„Samsung Electronics” și-a cerut scuze în public pentru lipsa de înțelegere și compensare față de angajații care au suferit boli sau chiar decese în urma activității lor în cadrul întreprinderii.

După zeci de ani de dispute și negocieri, compania a acceptat în cele din urmă să accepte termenii de compensare sugerați de un mediator și să își ceară scuze față de lucrători și familiile acestora.

Samsung si-a cerut scuze pentru bolile si decesele angajatilor sai 

 

Președintele diviziei de soluții pentru dispozitivele Samsung, Kinam Kim, a declarat că compania nu a acordat suficientă atenție controlului factorilor de risc din făbricile de cipuri și LCD-uri.

Potrivit rapoartelor prezentate în Associated Press, zeci de angajați ai companiei Samsung au dezvoltat boli grave, precum leucemie și tumori pe creier.

„Ne oferim scuzele noastre sincere lucrătorilor noștri care au suferit boli, și familiilor lor”, a declarat Kiam Kim în cadrul unei conferințe susținute în Seoul, la care au participat activiști și rude al angajaților. Președintele a făcut o plecăciune înainte acestora în semn de profundă părere de rău.

Deși a admis că nu a îndeplinit standardele de siguranță, Samsung trebuie să recunoască pe deplin faptul că locurile sale de muncă reprezintă o cauză directă de îmbolnăvire.

____________________________

Disputele au început în anul 2007, când Hwang Sang-gi a refuzat să accepte un aranjament după decesul fiicei sale de 23 de ani, care a murit din cauza leucemiei contactate în urma activității sale din fabrica Samsung.

Tatăl a depus eforturi mari pentru a clarifica pe deplin cauza morții fiice sale și de a trage la răspundere compania Samsung pentru lipsa de siguranță a locului de muncă, în care se folosesc cantități uriașe de chimicale.

„Nici o scuză nu ar putea fi de ajuns dacă luăm în considerare decepția și umilința pe care am îndurat-o (din partea Samsung) în ultimii 11 ani, durerea de a suferi de boli ocupaționale, durerea de a pierde pe cei dragi”, a declarat Hwang la conferință.

Cu toate acestea, bărbatul a primit scuzele ca o promisiune din partea Samsung Electronics de a îmbunătăți siguranța spațiilor de muncă.

Potrivit aranjamentului, Samsung va compensa pentru diferite boli ale angajaților care au lucrat în fabricile de cipuri și LCD din anul 1984. Suma va acoperi și pierderile de sarcină și bolile congenitale ale copiilor angajatelor, precum cancerul fetal.

____________________________

Din 2008, zeci de angajați au căutat să obțină compensații pentru siguranța ocupațională de la guvern. Jumătate din cereri au fost respinse, iar jumătate au rămas sub revizuire.

Familiile victimelor au fost nevoite adesea să își folosească economiile sau au fost puse chiar în situația de a-și vinde casele pentru a plăti facturile de spitalizare. Unii muncitori au ajuns să fie incapabili de a mai munci.

______________________________

Surse:

1. CNBC, Samsung apologizes over sicknesses, deaths of some workers: https://www.cnbc.com/2018/11/23/samsung-apologizes-over-sicknesses-deaths-of-some-workers.html

2. The Pioneer, Samsung apologises to victims of work-related illnesses at its facilities: https://www.dailypioneer.com/2018/top-stories/samsung-apologises-to-victims-of-work-related-illnesses-at-its-facilities.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.