Tinctură de USTUROI VERDE și MENTĂ – rețetă pentru scăderea TENSIUNII arteriale
Usturoiul verde este un tonic extraordinar pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos. Are proprietăți cardioprotectoare, anti-coagulante, anti-trombotice și anticancerigene puternice.
Consumul de usturoi a fost asociat îndeosebi cu scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și trigliceridelor, cu protejarea vaselor de sânge de inflamații, prevenirea cheagurilor de sânge și a aterosclerozei, combaterea cancerului și a altor boli cronice.
Majoritatea beneficiilor usturoiului se datorează alicinei – un compus sulfuros responsabil pentru gustul iute intens al acestei plante.
Usturoiul este de asemenea bogat în seleniu, calciu, fosfor, mangan, cupru, vitamina C și vitamine din complexul B (B6 și B1).
Tinctură de usturoi și mentă – rețetă
Am găsit o rețetă interesată pe bază de usturoi verde și mentă proaspătă, utilă pentru persoanele cu tensiunea arterială crescută.
Această tinctură poate fi utilizată și ca tonic pentru persoanele slăbite sau ca remediu pentru înlăturarea stărilor de amețeală.
Ingrediente
• 3 fire de usturoi verde
• 200 ml de alcool rafinat
• 3 fire de mentă verde
• 50 ml de apă
Preparare
Usturoiul verde se spală bine și apoi se mixează în blender. Compoziția obținută se transferă într-un borcan de sticlă și peste ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic și se lasă o săptămână la macerat. După această perioadă, alcoolul se strecoară printr-o bucată de tifon gros.
Se pune apoi apa la fiert, și când clocotește, se adaugă menta mărunțită. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Infuzia obținută se adaugă în borcan, peste maceratul de usturoi.
Transferați preparatul obținut în sticluțe de culoare brună (de la tincturi vechi).
Mod de administrare
Se iau câte 10 picături de tinctură, de 3 ori pe zi, la o oră după mesele principale. Se pot face cure de câte 10 zile pe lună.
Surse articol:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=60
„Leacuri Mănăstirești – Terapii Pentru Trup și Suflet”, Mariana Borloveanu, Ed. Lumea Credinței
Nu sa specificat in reteta cata apa se intrebuinteaza