Elixir ANTIBIOTIC natural, din ALOE și PROPOLIS (rețetă)

Atunci când amestecăm aloe vera cu propolis obținem un medicament natural extrem de puternic împotriva unei game variate de boli, inclusiv împotriva infecțiilor cu HIV.

Propolis și Aloe

Propolis și Aloe

Remediu antibiotic natural – rețetă

Ingrediente

• 100 ml de tinctură de aloe
• 30 ml de tinctură de propolis

Preparare

Se amestecă cele două tincturi, și se consumă câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, dizolvată cu miere, sau cu ½ pahar de apă sau ceai.

Atât tinctura de propolis, cât și tinctura de aloe vera se pot procura de la magazinele naturiste. Dacă aveți o plantă de aloe în ghiveci, puteți prepara tinctura în casă.

Rețetă tinctură de aloe vera

Pentru a fi utilizate în scop terapeutic, plantele de aloe vera trebuie să îndeplinească unele condiții: să aibă cel puțin 3 ani, să fie ținut la întuneric fără să fie udate 5 zile.

Frunzele de aloe proaspăt recoltate se spală bine, se taie felii, și se pun într-un borcan de sticlă, cât să se umple pe un sfert. Se toarnă apoi țuică tare sau rachiu din fructe, până se umple vasul. Se pune capacul ermetic și se lasă la macerat 14 zile, undeva la temperatura camerei.

După această perioadă, preparatul se strecoară și se transferă în sticluțe brune, cu picurător (de la alte tincturi). Această tinctură de aloe rezistă și 2 ani la frigider.

Pe lângă utilizările de succes în industria cosmetică, aloe vera s-a dovedit un remediu eficient și împotriva unor afecțiuni interne. Are efecte anti-inflamatoare, imunostimulatoare, antiseptice, laxative, anti-tumorale, anti-diabetice și cicatrizante pentru răni. Majoritatea tratamentelor pe bază de aloe vera sunt pur empirice, adică sunt bazate pe experiență.

Studiile științifice au arătat că aloe vera conține un complex carbohidrat numit acemannan, care a demonstrat proprietăți antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare.

Aloe vera se adresează unui spectru larg de disfuncții ale sistemului imunitar, datorită efectului de stimulare a macrofagelor și a leucocitelor NK (natural killer). În studiile in vitro, aloe vera a inhibat inclusiv replicarea virusului HIV.

Datorită compoziției sale fitochimice, gelul din frunzele de aloe ar putea ajuta la ameliorarea sau prevenirea unor simptome asociate cu bolile cardiovasculare, cancerul, bolile neurodegenerative și diabetul.

Contraindicații

Aloe vera este contraindicată femeilor gravide și mamelor care alăptează, persoanelor cu diabet sau hipoglicemie, și celor care iau medicamente care afectează nivelul glicemiei, deoarece această plantă ar putea reduce nivelul zahărului din sânge.

Aloe vera trebuie utilizată cu precauție de persoanele cu tulburări de coagulare sau care iau medicamente pentru aceste probleme, persoanele cu boli de inimă care iau medicamente, sau de persoanele care iau medicamente pentru stomac și intestine, corticosteroizi, hormoni tiroidieni sau alte medicamente.

Cereți sfatul medicului înainte de a lua un supliment cu aloe vera dacă suferiți de boli cronice sau dacă urmați un tratament medicamentos, de orice fel.

Surse:

1. “Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Imunitare și Adaptogene”, Virginia Ciocan, Ed. Universitară
2. http://www.orgmedchemlett.com/content/3/1/5

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Multumesc de informatie,chiar vroiam sa fac tinctura din aloe,se poate pune si palinca ?trebuie sa mentionez ca are si zahar in ea!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.