SIROPUL de ZMEURĂ, un leac dulce pentru afecțiunile INIMII, STOMACULUI și PLĂMÂNILOR (rețetă)

Zmeura este considerată un fruct al tinereții, al longevității și al frumuseții, deoarece conține foarte mulți antioxidanți, are proprietăți anti-îmbătrânire, anticancerigene, antiinflamatoare și anti-obezitate.

Fructele se zmeură sunt foarte bogate în vitamina C și săruri minerale. Au proprietăți imunostimulatoare, vitaminizante, energizante, antibacteriene, antiinflamatoare, depurative și diuretice.

Sirop de Zmeură - Rețetă și Beneficii

Sirop de Zmeură – Rețetă și Beneficii

Indicații terapeutice uimitoare

Profesorul Constantin Milică de la Universitatea de Științe Agricole din Iași recomandă fructele proaspete și siropul de zmeură în tratamentul unei game variate de afecțiuni, având rezultate deosebite în:

– arsuri la stomac, ulcer gastro-duodenal, diaree rebelă, gastrită hiperacidă, dizenterie, enterocolite, constipație
– răceli frecvente, gripă, febră, tuse, răgușeală, bronșită, amigdalite repetate, tuberculoză, infecții
– dureri de cap
– astenie
– infecții urinare la femei (cistită, pielonefrită)
– menstruații dureroase (dismenoree)
– sângerări între menstruații (metroragie)
– boli de inimă cu dureri, atroscleroză, hipertensiune arterială
– conjunctivită
– reumatism
– eczeme, erupții pe piele, pustule, răni

Siropul de zmeură este de asemenea benefic și asupra funcției ficatului și pancreasului. Fructele zmeurei conțin un fitonutrient numit reosmină (cunoscut de asemenea sub numele de „cetona” din zmeură), care ajută la arderea grăsimilor. Cercetătorii susțin că acest compus poate ajuta la combaterea obezității și a riscului de ficat gras.

Siropul este un mod sănătos și practic de a conserva fructele de zmeură și de a beneficia de dulceața și proprietățile lor pe tot parcursul anului.

Cum se prepară siropul de zmeură

Pentru a beneficia de proprietățile zmeurei, alegeți cel mai natural mod de preparare a siropului, adică fără fierbere și fără zahăr. Alegeți doar fructele sănătoase. Spălați-le cu apă rece și zdrobiți-le cu o furculiță sau cu ustensila pentru piure.

Puneți pasta obținută într-o bucată mare de tifon și strângeți-o cu mâna pentru a stoarce sucul din fructe.

Adăugați miere în sucul obținut. Proporția este de 3 părți miere la 1 parte suc. De exemplu, dacă aveți 1 pahar de suc de zmeură, adăugați 3 pahare de miere de albine.

Amestecați până la omogenizare și lăsați siropul în repaus o săptămână. Nu mai trebuie strecurat după aceea. Se consumă ca atare. La fel ca în cazul altor siropuri, se poate dilua cu apă plată sau minerală.

Persoanele cu imunitatea scăzută, care răcesc frecvent, pot lua câte 4-6 lingurițe de sirop pe zi.

Surse articol:
1. http://www.farmacia-verde.ro/2013/11/08/siropul-de-zmeura-un-remediu-excelent-pentru-cardiaci
2. http://foodfacts.mercola.com/raspberries.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Cel mai bun sirop de zmeura se prepara umpland 80% din continutul unui vas cu fructe de zmeura proaspat culese peste care se toarna mierea de albine care este o adevarata minunatie a naturii, pana la umplerea vasului. Vasul se inchide etans cu un capac sau dop si se pastreaza la intuneric, la temperatura camerei circa o saptamana. Se intoarce vasul zilnic astfel incat partea de jos unde se depune mierea care este mai grea sa ajunga deasupra pentru a extrage tot sucul din fructe..Puteti adauga si cateva feliute de lamaie.Veti obtine in acest mod cel mai bun si mai eficient sirop din fructe de zmeur pe care il pastrati la rece si-l serviti ca atare ori diluat cu apa.Daca aveti la indemana un rachiu turnati intr-o sticla circa 30% sirop strecurat si umpleti sticla cu rachiu.Obtineti astfel un lichior de zmeura minunat! Recomand sa folositi fructe de zmeura culese pe timp insorit si din locuri curate, ferite de praf si fara ca sa le spalati deoarece odata ce le treceti prin apa fiind foarte perisabile se dizolva foarte usor multe dintre substantele utile, si-i scade intensitatea culorii, concentratia in arome cele care le confera siropului cat si lichiorului de zmeura gust unic, superb, inconfundabil si culoare de care te indragostesti numaidecat!Pregatiti si consumati sirop si lichior de zmeura si miere de albine, care sunt adevarate delicatese si bauturi cu efect terapeutic remarcabil, preparate astfel dupa cum am aratat mai sus si sa fiti sanatosi! De asemenea puteti sa preparati dupa metoda si concentratia recomandate pentru prepararea siropului de zmeura siropuri din toate fructele :visine, coacaze, caise, nuci, afine, catina alba etc cu mentiunea ca fructele mai mari si tari precum sunt nucile, merele s.a. trebuiesc taiate in bucati mai mici.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.