SIROP de CIREȘE cu VANILIE și MIERE, fără fierbere – o rețetă care te-ar putea interesa

Am găsit un mod excelent de simplu și practic de a prepara un sirop natural din fructe, miere și diferite plante aromate sau mirodenii. Fructele nu se fierb, ci se lasă la macerat în miere 1-2 zile.

Rezultatul este un produs extrem de sănătos, fără aditivi sau conservanți dăunători. Poate fi oferit și copiilor, în locul sucurilor din comerț.

Sirop de Cireșe cu Miere Fără Fierbere

Sirop de Cireșe cu Miere Fără Fierbere

Dincolo de dulceața lor naturală, cireșele sunt fructe hrănitoare, care ne pot oferi cantități însemnate de vitamina C,  fibre alimentare, fier, calciu și vitamina A.

Asemenea fructelor de pădure, cireșele sunt bogate în antioxidanți, compuși care previn și repară daunele cauzate de radicalii liberi asupra celulelor corpului.

Cireșele conțin îndeosebi queritrină, un flavonoid considerat de cercetători unul din cei mai puternici compuși anticancer, precum și acid elagic, un alt compus antioxidant care acționează împotriva mutațiilor și a cancerului.

Dr. Mercola susține că cireșele sunt benefice mai ales persoanelor care suferă de gută sau artrită, migrene sau insomnie. Consumul de cireșe zilnic poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Sirop de cireșe cu vanilie și miere – rețetă

Ingrediente

• 280 g de cireșe tocate mărunt
• 340 g de miere
• 1 lămâie
• ½ – 1 linguriță de extract de vanilie

Preparare

Spălați cireșele, tăiați-le pe fiecare în două și scoateți sâmburii. Deși siropul se prepară foarte ușor, deoarece nu necesită fierbere, aceasta este partea cea mai grea.

După ce ați trecut de această etapă, puneți bucățile de cireșe într-un borcan de sticlă de 900 ml. Puneți capacul și agitați energic borcanul, pentru ca fructele să-și lase sucul. Sau puteți amesteca în ele cu coada unei linguri de lemn pentru a le zdrobi puțin.

Adăugați extractul de vanilie, sucul proaspăt stors de la lămâie (puteți folosi și coaja rasă fin, dacă doriți o aromă mai puternică de citrice). Amestecați din nou, apoi turnați mierea de albine.

Puneți capacul și lăsați borcanul să stea la frigider 1-2 zile. În tot acest timp, borcanul trebuie agitat o dată pe zi. Sau amestecați în el cu lingura de lemn.

După 24-48 de ore de macerare, strecurați lichidul format printr-un tifon sau printr-o sită fină, plasată deasupra unui bol mare. Presați bine fructele cu dosul unei linguri, pentru a extrage tot sucul.

Acesta este siropul de cireșe. Păstrați-l în sticle sau în borcane de sticlă, închise ermetic, la frigider. Rezistă 2 săptămâni, timp în care puteți face o cură, consumând zilnic câte puțin.

Din cantitățile recomandate ar trebui să obțineți în jur de 500 ml de sirop.

Siropul se poate consuma cu apă plată sau minerală. Se poate adăuga în iaurt sau smoothie-uri, se poate folosi ca topping pentru înghețate de casă, clătite sau alte bunătăți, sau ca îndulcitor pentru deserturi raw (preparate fără foc).

Ce să faceți cu fructele rămase după filtrare

Răspunsul este evident: nu le aruncați! Pasta de fructe rămasă poate fi adăugată în iaurt sau smoothie-uri de fructe, ca îndulcitor, poate fi întinsă pe pâine și unt, în loc de gem, sau pe înghețată.

Surse articol:
1. http://www.theyummylife.com/Fruit_Herb_Honey_Syrups
2. http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1867/2
3. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/01/17/cherries-health.aspx
4. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/01/17/cherries-health.aspx

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.