Sirop de MURE cu MIERE și MENTĂ, la rece

Fructele de pădure sunt atât de sănătoase, încât nu merită să le combinăm cu foarte mult zahăr și să le fierbem, sub formă de dulceață sau sirop.

Este bine, pe cât se poate, să le consumăm proaspete, cât sunt în sezon, sau să le preparăm cât mai natura, pentru a nu le deteriora conținutul nutrițional.

Sirop de Mure cu Miere la Rece

Sirop de Mure cu Miere la Rece

Vă propunem o rețetă de sirop fără fierbere și fără zahăr, care ajută la conservarea nutrienților în stare intactă.

Sirop de mure cu miere la rece – rețetă

Ingrediente

• 500 g de mure
• 350 g de miere
• 1 lămâie
• 1 legătură de mentă proaspătă

Preparare

Alegeți murele sănătoase, și dați-le deoparte pe cele afectate. Spălați-le în apă rece, scurgeți-le și întindeți-le într-un strat pe prosoape de hârtie. Lăsați-le să se zvânte, apoi puneți-le în blender. Mixați câteva secunde, până când se fac pastă.

Strecurați pasta printr-o sită sau printr-un tifon gros, într-un bol, pentru a obține un suc limpede, fără semințe.

Spălați menta, desfaceți-o frunzulițe și lăsați-le să se usuce. Puneți-le în blender, adăugând și sucul proaspăt stors de la lămâie. Mixați până când menta se terciuiește. Adăugați sucul de mure și mierea de albine. Verificați cât suc aveți în blender, și adăugați o cantitate egală de miere. Amestecați până la omogenizare și transferați siropul obținut în sticle brune.

Siropul este bun de consumat după o perioadă de 1-2 săptămâni de macerare în cămară. Acest sirop rezistă mult timp în cămară. Se servește cu apă plată sau minerală.

Beneficii

Acest sirop natural are efecte tonice asupra creierului și sistemului imunitar. Pigmentul lor negricios dă mărturie despre concentrația mare de antioxidanți pe care murele le conțin. Civilizațiile antice le foloseau atât ca aliment, cât și ca un colorant natural eficient.

Murele conțin cantități mari de antociani, compuși fenolici (flavonoli și elagitanini), vitamina C și vitamina E. Acești antioxidanți au demonstrat efecte protectoare remarcabile asupra organismului.

Consumul de mure a fost asociat cu prevenirea bolilor neurodegenerative cauzate de vârstă, cu prevenirea pierderii de masă osoasă și cu scăderea grăsimilor din sânge.

Extractele de mure au dovedit de asemenea efecte antimutagenice și antitumorale, anti-obezitate, antidiabetice, antimicrobiene și antiinflamatoare.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play