Sirop imunostimulator din GHIMBIR, MIERE și LĂMÂIE – rețetă și beneficii

Combinat cu lămâie și miere, ghimbirul devine un medicament excelent pentru anotimpul rece, când suntem mai sensibili la răceli și boli.

Ghimbirul stimulează transpirația, prin care ajută la eliminarea toxinelor, calmează iritațiile gâtului, tusea și un stomac deranjat, reduce inflamațiile și durerea, alungă amețeala, greața, voma și transpirațiile reci.

Sirop de Ghimbir cu Miere Rețetă

Sirop de Ghimbir cu Miere Rețetă

Mierea de albine este nu doar un îndulcitor natural pentru acest sirop picant, ci și un agent antibacterian foarte bun. S-a dovedit la fel de eficientă ca siropurile pentru tuse.

Mai mult, mierea crește capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor, și reduce febra. Are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatoare și anti-tumorale.

Sucul de lămâie este antiseptic și digestiv. Stimulează imunitatea, conține vitamina C, calciu, magneziu și bioflavonoide.

Sirop de ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 2 rădăcini de ghimbir
• 400 g de miere
• 1 lămâie

Preparare

Rădăcina de ghimbir trebuie să fie proaspătă și sănătoasă, nu veștejită. După ce le curățați de coajă, tăiați-le rondele, și apoi mărunțiți-le cu ajutorul unui robot de bucătărie. Dacă nu aveți un robot sau un blender în casă, dați-le pe răzătoare.

Unele persoane folosesc rădăcina de ghimbir cu tot cu coajă. Așadar, decojirea rădăcinilor este opțională, dacă sunteți siguri de proveniența ghimbirului.

Puneți ghimbirul într-un borcan de sticlă, adăugați mierea de albine și sucul proaspăt stors de la lămâie. Amestecați bine și închideți bine borcanul.

Lăsați-l să stea la macerat la frigider câteva zile, până se înmoaie ghimbirul. Se poate lua câte 1 linguriță, de 2-3 ori pe zi, ca atare, sau se pot adăuga în ceaiuri sau apă caldă simplă.

Sirop de Ghimbir Rețetă

Sirop de Ghimbir Rețetă

O altă variantă de sirop de ghimbir cu miere este să tăiați bucăți 2 rădăcini de ghimbir (cât degetul mijlociu) și 2 lămâi și să le puneți în straturi alternative într-un borcan de sticlă.

Turnați peste ele miere de albine. Lăsați mierea să se scufunde, apoi turnați din nou până la gura borcanului. Închideți ermetic și păstrați preparatul la frigider.

În timp, veți vedea că maceratul va începe să se transforme într-un sirop lejer. Rezistă foarte mult timp în frigider.

Efectele terapeutice ale ghimbirului

Ghimbirul este cunoscut mai ales pentru efectul său anti-greață (inclusiv pentru femeile gravide și bolnavii de cancer care fac chimioterapie). Are însă mult mai multe aplicații terapeutice. Este antibacterian, antiviral, antiinflamator, antioxidant și analgezic. Studiile au confirmat peste 40 de acțiuni farmacologice ale acestei plante.

Proprietățile antiinflamatoare îl fac un remediu bun pentru durerile articulare, musculare și menstruale, migrene și dureri de cap.

Ghimbirul a dovedit de asemenea un potențial în combaterea cancerului, diabetului, infecțiilor bacteriene și fungice și a ficatului gras.

Ghimbirul tratează indigestia și calmează spasmele stomacale și intestinale.

Sursă: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/09/01/medicinal-plants.aspx

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. Si eu fac, zeama de la 6 lamai, o bucata cam de 4 cm ghimbir si vreo 4 linguri zdravene de miere. Toate in blender, apoi le las la macerat cam 5-6 zile. Il servim cu apa plata, in loc de sucurile periculoase din comert. Mierea se adauga in functie de gustul dulce/acru dorit de fiecare.

  2. GHIMBIR DAT PE RAZATOARE LAMAIA TAIATA CUBULETE CU COAJA CU TOT SI SE ADAUGA MIERE INTR-UN BORCAN DE 800 GR, SE TINE LA FRIGIDER .

  3. Eu fac in acest fel:1 kg-ghimbir,1kg-lamii(cu coaja),prin masina de tocat(sita marunta),adaugat 1/2 kg-miere.Dimineata dupa micul dejun pun intr;un pahar 2 lingurite cu varf din aceasta compozitie,adaug o lingurita de turmeric,putin piper negru si putina apa.Dupa asemenea”desert” te simti mult mai “viu”toata ziua.Important!Lamiile trebuie sa fie biologice!

  4. georgeta samson

    Eu consum in felul urmator; dau pe razatoarea mica cam 50 de grame de radacina de ghimbir , apoi adaug cam 200 de grame de apa clocotita peste el ; las la infuziat pina cind devine caldut , apoi strecor si in ciaiul obtinut adaug miere si zeama de lamiie dupa gust; nu adaugati miere si lamiie cind ciaiul este ferbinte , isi pierde din proprietati; iese o limonada nemaipomenit de gustoasa; cu aceasta radacina ma-m vindecat de cancer ovarian in stadiu trei cu multiple metastaze in numai o luna de zile ; sa intimplat acum 8 luni; aceasta reteta a fost distribuita pe pagina mea si asa am consumat acest remediu si le multumesc tuturor celor ce distribuie aceste likuri cu aceste remedii naturiste au fost salvarea mea , in situatia in care ma aflam , alta alternativa nu mai aveam ; iata reteta; curata si spala bine o jum; de kg; de radacina de ghimbir apoi se da pe razatoarea mica si se adauga o jum; de kg de miere naturala;; se pune totul in borcan de sticla si se consuma imediat dupa preparare; se pastreaza la frigider pina la terminare apoi se prepara altul si tot asa ; cind amestecati ghimbirul cu mierea nu mai aveti voie sa folositi metalul , folositi o lingura de lemn sau de plastic cite 4 ,5 linguri pe zi, deasemenea mierea trebuie sa fie naturala , asigurati-va ca o cumparati de la cineva de incredere; sanatate;

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.