Siropul de fructe de SOC cu ghimbir și cuișoare – cel mai bun remediu antiviral pentru sezonul rece

Deși se poate procura direct de la farmacii sau din magazinele naturiste, siropul de fructe de soc este mult mai economic și natural dacă se prepară în casă (cu miere). Rezultatul este un produs delicios, cu proprietăți antivirale, antiinflamatoare, imunostimulatoare și anticancerigene puternice.

Sirop de Fructe de Soc Rețetă

Sirop de Fructe de Soc Rețetă

Sirop de fructe de soc:  rețetă

Ingrediente

• 180 mg de fructe de soc
• 3 căni de apă
• 1 cană de miere de albine
• 4 cuișoare întregi
• 1 linguriță de rădăcină de ghimbir ras
• 1 baton de scorțișoară

Preparare

Puneți boabele de soc, cuișoarele, ghimbirul și scorțișoara într-un vas mare cu apă pe foc. Reduceți focul când apa începe să fiarbă și lăsați 30 de minute. Luați apoi vasul de pe foc, și zdrobiți sau pasați boabele de soc cu o ustensilă utilizată la piureul de cartofi.

Strecurați sucul folosind un tifon, presând fructele cu spatele unei linguri de lemn, pentru a extrage toată zeama. Lăsați sucul să se răcorească (sucul trebuie să fie cald, nu fierbinte), adăugați mierea de albine și omogenizați.

Păstrați siropul la frigider, și luați câte 1 lingură pe zi pentru creșterea imunității și prevenirea bolilor, sau câte 1 lingură la fiecare 4 ore dacă simptomele de gripă și răceală își fac deja simțită prezența. Se poate da și la copii (peste 3 ani), câte 1 linguriță, de 1-3 ori pe zi.

Dacă sistemul imunitar este slăbit, mâncați fructe de soc

Medicamentele și antibioticele sintetice pot doar masca simptomele de gripă, răceală și afecțiuni virale, fără să elimine virusul. Doar sistemul nostru imunitar poate face acest lucru. Virusurile sunt mici agenți infecțioși care se reproduc în interiorul corpul cauzând boli doar dacă sistemul imunitar nu funcționează cum trebuie. Din acest motiv, cel mai bun mod de a evita bolile cauzate de virusuri și alți agenți infecțioși, este menținerea unui sistem imunitar puternic.

Studii științifice

Siropul de fructe de soc este extrem de binefăcător pentru sistemul imunitar, fiind un leac ideal pentru lunile de iarnă, când răcelile și gripa ne invadează viețile.

Studiile au dovedit că siropul de boabe de soc este un remediu eficient pentru prevenirea, dar și pentru recuperarea după o răceală, gripă, exces de mucus sau dureri de gât. Fructele de soc au fost folosite încă din antichitate pentru tratarea afecțiunilor virale și a rănilor. Aceste beneficii se datorează cantității mari de antioxidanți, Vitamina C, beta-caroten, calciu, potasiu și fosfor din fructele de soc.

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Maryland susțin că fructele de soc au proprietăți antivirale, anti-inflamatoare și anticancerigene. Un studiu a arătat că fructele de soc pot ucide inclusiv virusul H1N1 și herpes simplex.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Nu este prea mica cantitatea de fructe de soc,de 180mg.???

  2. EXISTA IN MAGAZINE SUC DE GHIMBIR SAU SUB ALTA FORMA GATA PREPARAT ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.