Sirop de GHIMBIR – rețetă și beneficii

Ghimbirul este un condiment extrem de valoros, care nu trebuie să ne lipsească din casă, dotat cu foarte multe proprietăți curative de care ne putem folosi într-un mod extrem de plăcut, datorită aromei sale deosebite. Siropul de ghimbir este o băutură ușor de preparat în casă, pe care e bine să îl avem la îndemână în caz de dureri în gât, tuse, răceală, greață sau rău de mișcare.

Rețetă Sirop de Ghimbir

Rețetă Sirop de Ghimbir

Sirop de Ghimbir – rețetă

Dincolo de efectul său terapeutic, siropul de ghimbir este foarte delicios și parfumat, ușor înțepător la gust. Poate fi luat inclusiv la drumuri lungi, în caz de rău de mașină sau de înălțime. Poate fi administrat ca atare, sau în ceai.

INGREDIENTE

600 g de rădăcină de ghimbir
5 căni de zahăr
5 căni de apă
2 lămâi
1 baton de vanilie

PREPARARE

Rădăcina de ghimbir se curăță, se spală și se rade pe răzătoarea mică. Se pune apa și zahărul la fiert într-o cratiță, se amestecă și se lasă circa jumătate de oră. După acest interval, se adaugă ghimbirul ras. După primele clocote, cratița se mai lasă pe foc un sfert de oră, apoi se de deoparte. Se adaugă sucul de la cele 2 lămâi și batonul de vanilie. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă la infuzat jumătate de oră.

La acest moment, siropul ar trebui să fie gata. Strecurăm și îl transferăm în sticle cu capac ermetic. Se poate păstra la frigider 2-3 săptămâni. Un secret al acestei rețete este să nu amestecați deloc în cratiță după ce ați pus siropul pe foc.

Siropul de ghimbir se poate servi cu apă minerală sau plată rece, cu puțină miere, mentă sau busuioc. Este ideal pentru cocktailuri și băuturi alcoolice, sau ca adaos la limonade, clătite și alte deserturi.

UTILIZĂRI TERAPEUTICE

• Ameliorarea durerilor în gât
• Prevenirea și tratarea gripei și răcelilor
• Reducerea inflamațiilor
• Calmarea durerilor
• Alinarea arsurilor la stomac
• Îmbunătățirea digestiei
• Tratarea indigestiei, flatulenței, balonării
• Înlăturarea crampelor menstruale
• Eliminarea răului de dimineață (greață)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

14 comentarii

  1. As incerca, pt. a fi in casa in caz de nevoie !

  2. Este miraculos…eu il folosesc ras cu miere de albine..sau imi fac ceai de ghimbir !

  3. Fara zahar,nu aveti reteta?daca tot recomandati ce e sanatos,excludeti zaharul;care este foarte toxic!

  4. are prea mult zahar care …………. 🙁

  5. Rețetele de sirop clasice sunt cu zahăr. Cu miere faceți așa: Puneți 2 linguri de rădăcină de ghimbir ras (sau ½ linguriță de ghimbir pulbere) într-un borcan de sticlă și turnați 1 cană de apă fierbinte peste ghimbir. Puneți un capac și lăsați la infuzat 30 de minute. Strecurați ceaiul rezultat și adăugați miere, de 2-3 ori cantitatea ceaiului. Adăugați mierea cât ceaiul este încă cald și amestecați energic. Închideți ermetic și păstrați borcanul la frigider (maxim o lună de zile). Dacă vreți cantități mai mari, dublați ingredientele.

  6. … trebuie sa fie grozav, voi incerca si eu reteta… multumesc.

  7. Asta DA reteta sanatoasa!Multumesc.

  8. cel mai sanatos este sa radeti cateva radacini de ghimbir cu coja cu tot si sa puneti miere de albine,amestecul se pune in borcan si se pastreaza in frigider.

  9. Poate dv vi se pare bizar dar eu nu stiu de unde pot procura ghimbir!
    Ma puteti ajuta?
    Va multumesc ft mult!
    Sarbatori fericite!

  10. E excelent. L’am preparat si recomand reteta. Se foloseste mult zahar deoarece ghimbirul e f puternic la aroma si iuteala. Nu bagati in seama zaharofobii, si bunicile faceau siropuri si inca n’ati murit. Vine trendul asta din evident sua, cum ca zaharul e the black sheep of the century. Niste mancatori de cacao. Nu va mai uitati la tot felul de “documentare” , hraniti’va ca bunicii nostrii si veti fi ok.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.