SIROP pentru TUSE, gât uscat și, iritat , din LĂMÂIE și MIERE

Siropurile din comerț conțin foarte mult zahăr, un ingredient care împiedică în foarte multe feluri vindecarea și recuperarea organismului dintr-o boală.

Acesta paralizează practic funcția sistemului imunitar imediat ce pătrunde în corp. Siropurile cu miere sunt mult mai sănătoase și totodată delicioase.

Sirop de Lămâie și Miere

Acestea se pot prepara foarte ușor în casă, din ingrediente banale, pe care le avem deja în bucătărie, precum lămâie, ghimbir, mușețel, mentă, oțet de mere și alte mirodenii.

Atenție, există două tipuri diferite de tuse: o tuse productivă – care produce mucus sau flegmă, și o tuse neproductivă – care este uscată și iritantă.

Tusea productivă apare când răceala sau infecția s-a instalat deja în corp. Aceasta nu trebuie suprimată cu medicamente, deoarece prin ea corpul curăță pasajele nazale și plămânii de mucus.

Tusea uscată este de regulă un simptom incipient, care anunță instalarea unei răceli. Ea poate fi tratată cu remedii emoliente, calmante, antivirale și imunostimulatoare.

_______________________________________________________________________________________________________

Sirop de tuse din miere și lămâie 

Ingrediente

• 350 g de miere
• 1 cană de apă
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 felie de rădăcină de ghimbir de 5 cm.
• opțional: 2 linguri de mușețel uscat

Preparare

Puneți apa într-o cratiță, pe foc, împreună cu ghimbirul. Acoperiți cu capacul și lăsați să fiarbă 10 minute. Adăugați mușețelul și mai lăsați să fiarbă încă 1 minut.

Strecurați ceaiul și puneți-l din nou în cratiță, pe aragaz, la foc mic. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și mierea de albine. Amestecați continuu, până ce mierea se dizolvă complet. Amestecul nu trebuie să fiarbă.

Luați vasul de pe foc și turnați siropul într-un borcănel de sticlă sterilizat în prealabil. Lăsați-l să se răcorească, apoi puneți capacul. Păstrați-l în frigider.

Ajută la calmarea tusei cauzate de iritația gâtului sau a bronhiilor. Subțiază mucusul și flegma și induce tuse productivă pentru eliminarea acestora.

Se poate lua câte 1 linguriță de sirop de mai multe ori pe zi, inclusiv din 2 în 2 ore, pe durata bolii.

_______________________________________________________________________________________________________

Cum funcționează

Mierea îmbracă membranele mucoase ca un balsam și calmează iritația din gât. Are totodată proprietăți imunostimulatoare și antibacteriene prin care ajută la tratarea răcelii.

Lămâia este unul din cele mai bune remedii pentru durerile în gât. Este antioxidantă, expectorantă, antibacteriană și antivirală. Conține multă vitamina C și are o acțiune alcalină în corp, ajutând astfel la întărirea imunității.

Ghimbirul este un antiinflamator natural puternic. Reduce durerea din gât datorată unei gripe sau răceli. Are totodată efecte antivirale. Stimulează imunitatea, circulația în corp și eliminarea mucusului.

Mușețelul susține sistemul nervos, respirator și digestiv. Reduce stresul și anxietatea și încurajează odihna, atât de necesară în perioada unei gripe.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. The Kind Planet, Honey Lemon Cough Syrup: http://thekindplanet.com/blog/2016/11/22/honey-lemon-cough-syrup

2. Sainsbury’s Magazine: Lemon syrup: https://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/drinks/lemon-syrup

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.