Clicky

Sirop de MENTĂ, LĂMÂIE și MIERE preparat la rece – pentru pietre la bilă și rinichi, tulburări de memorie, afecțiuni digestive și respiratorii

Datorită proprietăților sale terapeutice diverse, menta este inclusă în numeroase produse – alimentare, farmaceutice și cosmetice: bomboane, pastă de dinți, apă de gură, dulciuri, tincturi, ulei esențial, săpunuri, șampoane, loțiuni, lumânări.

Menta are efecte înviorătoare, tonice și energizante, atât asupra corpului, cât mai ales la nivel mental. Această plantă dă un plus de vitalitate persoanelor obosite, stresate și vlăguite.

Sirop de Mentă cu Miere la Rece – Rețetă

Rețeta pe care v-o prezentăm constituie un mod excelent de a conserva aceste proprietățile mentei într-o formă foarte atractivă, inclusiv pentru copii.

Sirop de mentă – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de frunze verzi de mentă
• 1 litru de apă
• 1 kg de miere
• 1 lămâie mare sau 2 mai mici

Preparare

Frunzele de mentă se desprind de pe tulpini, se aleg de impurități și se spală bine într-un lighean cu apă rece. Se lasă să se usuce complet.

Se întind apoi frunzele pe un fund de plastic și se trece peste ele cu sucitorul, pentru a le zdrobi. Puteți zdrobi frunzele și în piuă (mojar cu pistil), dacă aveți.

Puneți frunzele tocate și sucul lăsat într-un borcan de sticlă mare. Turnați peste ele apă de izvor sau filtrată. Amestecați cu o lingură de lemn și adăugați apoi mierea de albine și sucul proaspăt stors de la lămâie.

Amestecați bine cu lingura, până obțineți o compoziție omogenă. Închideți borcanul ermetic și lăsați plantele la macerat 14 zile, într-un loc ferit de soare și căldură.

Amestecați o dată la 2 zile în borcan, timp de 5 minute. După cele 2 săptămâni, strecurați maceratul printr-un tifon dublu sau printr-o sită.

Păstrați siropul obținut în sticle închise ermetic. Se administrează ca orice sirop, diluat cu apă în proporție de 1:3. Se pot lua câte 1-3 lingurițe pe zi.

Datorită faptului că este preparat la rece, acest sirop înmagazinează toate substanțele active ale mentei, astfel că produsul obținut are o valoare medicinală de excepție.

Poate fi utilizat în numeroase afecțiuni:

– tulburări digestive
– colici
– greață indusă de chimioterapie
– tulburări de memorie
– dureri de cap, stres
– surmenaj intelectual
– alergii, rinită alergică
– congestie nazală, tuse, simptome de răceală
– astm
– convulsii
– hepatită
– litiază biliară și renală
– dismenoree
– circulație periferică proastă
– cancer la prostată
– daune cauzate de expunerea la radiații
– herpes

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, The Power of Peppermint: 21 Health Benefits Revealed: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/14/peppermint-health-benefits.aspx

2. Mariana Borloveanu, PUTEREA UNEI PLANTE – Menta, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 1/ octombrie – decembrie 2014: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-1-octombrie-decembrie-2014/puterea-unei-plante-menta/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *