Salată de varză și morcov, cu usturoi și turmeric

Salată de varză și morcov, cu usturoi și turmeric pe care v-o propunem în acest articol este de inspirație asiatică.

În ciuda simplității sale, această salată este plină de savoare. Are o textură mai crocantă, ceea ce o face mai satisfăcătoare pentru cei aflați la cura de slăbire.

Salata de varza si morcov, cu usturoi si turmeric

Salata de varza si morcov, cu usturoi si turmeric

De altfel, varza și morcovul sunt două legume ideale pentru pierderea în greutate, deoarece au puține calorii și multe fibre.

În plus, conțin foarte multe vitamine și compuși cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene.

Citește și – Salată cu varză, măr și stafide – benefică în detoxifiere și apărarea antioxidantă

Salată de varză și morcov cu usturoi și turmeric – rețeta

Ingrediente

  • ½ varză albă
  • 1 morcov mare
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de oțet
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de boia dulce
  • sare

Mod de preparare

Spălați jumătatea de varză și tăiați-o în două pe lungime. Tăiați-o din nou pe lungime în două, apoi pe lățime în mai multe rânduri.

Bucățile de varză rezultate trebuie să aibă o formă pătrățoasă și să fie de mărimea unei îmbucături.

Nu este musai să folosiți acest mod de tăiere.  Sigur că o puteți tăia în mod clasic, fideluță.

Însă salata va fi mai atractivă din punct de vedere vizual dacă tăiați varza bucăți mari și late. Trebuie să recunoaștem că aspectul și modul de prezentare al mâncărurilor ne face mai curioși și entuziaști să le gustăm/mâncăm!

Morcovul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mare. Sau îl puteți tăia manual Fâșii lungi și subțiri.

Amestecați varza și morcovul tăiate într-un bol încăpător. Presărați peste ele sare și masați cu mâinile.

Acoperiți bolul cu un capac sau cu o folie de plastic și lăsați legumele la macerat 30 de minute.

După aceea, scurgeți zeama care s-a format în castron. Continuați să asamblați salata.

Citește și – Salată de varză roșie cu morcov și nucă

Decojiți usturoiul și tocați-l mărunt sau dați-l prin presă. Adăugați-l peste legumele din bol.

Presărați apoi zahărul, turmericul și boiaua de ardei. Turnați oțetul și puțin ulei vegetal.

Masați din nou salata cu mâinile, pentru a obține un amestec cât mai omogen și bine pătruns.

Acoperiți din nou vasul și lăsați salata să stea o oră înainte de a o servi.

Este foarte bună goală, consumată ca atare. Sau o puteți servi cu o garnitură de orez, cartofi, pește, carne etc.

Sugestii

Folosiți varză roșie/mov în loc de varză albă. Acest sortiment conține ceva mai mulți antioxidanți decât cel alb.

Citește și – Salată de varză roșie și rodii – foarte bogată în compuși antioxidanți

Folosiți mierea lichidă în loc de zahăr, dacă vreți să dați salatei un gust dulceag.

Utilizați ulei de susan sau de in în loc de uleiul obișnuit.

Înlocuiți oțetul cu zeamă de lămâie, sos de soia sau de pește.

Adăugați și alte legume în salată, precum ardei gras, mere tăiate felii sau cubulețe, roșii cherry, dovlecel, castravete, păstăi verzi etc.

Presărați în salată la final semințe de susan rumenite sau miez de nucă.

Folosiți plante aromatice, precum mentă, busuioc, pătrunjel sau mărar.

Surse articol:

1. Il Rifugio Perfetto, 1 varză și 1 morcov! Nu le-ai mâncat niciodată atât de delicioase: https://www.youtube.com/watch?v=k98hqDP5Tkc
2. Elizabeth Lindemann, Thai Sesame Red Cabbage and Carrot Salad, Bowl of Delicious: https://www.bowlofdelicious.com/thai-sesame-red-cabbage-and-carrot-salad/

 

 

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.