Salata de rosii cu nuci
Salată de roșii, castraveți și ceapă este o rețetă clasică pe care majoritatea dintre noi o preparăm cu regularitate în timpul verii, datorită prospețimii sale și a efectului răcoritor.
Castraveții și roșiile sunt bogate în apă, și ajută la hidratarea organismului.
Pentru un plus de proteine și grăsimi sănătoase, putem adăuga o mână de nuci, sau puțin avocado.
Astfel, salata noastră se va transforma într-o mâncare mult mai hrănitoare și sățioasă, care poate fi servită în orice moment al zilei, dar mai ales la micul-dejun sau la cină.
Salată de roșii și nuci – rețetă
Ingrediente
• 3-4 roșii medii
• 2 castraveți mici, de grădină
• ½ ceapă roșie
• 100 g de nuci
• opțional: 1 avocado
• 1 lingură de ulei
• 2-3 linguri de suc de lămâie
• mărar, după gust
Preparare
Spălați legumele. Tăiați roșiile, castravetele și avocado cubulețe, sau bucăți mici. Adăugați ceapa tăiată solzișori și miezul de nucă mărunțit.
Acesta poate fi crud sau rumenit puțin (pentru un gust mai intens).
Într-un bol separat, amestecați uleiul cu sucul de lămâie, sare și piper după gust.
Omogenizați și turnați sosul obținut peste salată. Amestecați ușor, pentru omogenizare. Presărați deasupra mărar tocat mărunt, dacă vă place.
Miezul de nucă este un ingredient extrem de versatil, care poate fi incorporat în numeroase rețete: ciorbe acre sau dulci, orez, pateuri și paste tartinabile, sosuri sau chiar salate și băuturi.
Este un ingredient binevenit mai ales în perioada posturilor, datorită densității sale energetice și nutritive mari.
Nucile sunt bogate în proteine, fibre și Omega-3 – grăsimi sănătoase (monensaturate).
Același lucru se poate spune și despre avocado, un alt fruct care poate fi adăugat cu succes în salate de legume, fructe sau verdețuri.
În loc de castraveți puteți folosi dovlecel crud. Salata poate fi preparată doar din roșii și nuci și verdețuri, precum arată fotografia.
__________________________
Sursă: Big Apple Mama, Tomato Avocado Cucumber Walnut Salad: https://thebigapplemama.com/2016/05/tomato-avocado-cucumber-walnut-salad.html