SALATĂ cu AVOCADO și GHIMBIR – combate INFLAMAȚIILE, scade COLESTEROLUL, menține SAȚIETATEA

Rețeta pe care v-o prezentăm are un iz primăvăratic și o culoare vibrantă care inspiră sănătate și prospețime.

Potrivit studiilor recente, consumatorii de avocado sunt în general mai sănătoși, au un aport mai mare de nutrienți în dietă și un indice al masei corporale mai mic decât cei care nu mănâncă deloc acest fruct.

Un avocado poate acoperi:

– 53% din doza zilnică recomandată de vitamina K
– 41% din acid folic (vitamina B9)
– 33% din vitamina C
– 28% din vitamina B5
– 28% din potasiu
– 26% din vitamina B6
– 21% din vitamina E
– 19% din cupru

Grăsimile pe care le găsim în avocado sunt grăsimi bune (mononesaturate), care pot ajuta la scăderea nivelurilor de colesterol LDL din sânge și totodată la prevenirea unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.

Contrar opiniei generale, acest aliment gras nu determină creșterea în greutate, dimpotrivă. Un studiu realizat pe persoane supraponderale, publicat în Jurnalul Nutrition, a arătat că ½ avocado, consumat la masa de prânz, crește sațietatea și o menține pe o perioadă mai lungă de timp.

Participanții au raportat o scădere de 40% a dorinței de a mânca în următoarele 3 ore, efect care a continuat până la 5 ore după masă.

Grăsimile pe care le conține, îndeosebi acidul oleic, au fost asociate și cu reducerea inflamațiilor interne.

Consumul de avocado ajută inclusiv la reglarea glicemiei. Adăugarea acestui aliment la masă a prevenit creșterea nivelurilor de zahăr din sânge.

__________________________________________________________________________________________________________

Salată de avocado și ghimbir – rețetă

Salatele care conțin avocado și semințe nu necesită în mod obligatoriu ulei, întrucât aceste ingrediente conțin deja grăsimi naturale, benefice sănătății. Se pot servi cu un dressing simplu, din zeamă de lămâie sau oțet.

Ingrediente salată

• 1 avocado
• 1 legătură de spanac, salată verde, rucola sau alt tip de salată verde (poate fi chiar un mix de salată)
• 1 măr verde
• 1 linguriță de semințe de susan
• 1 mână de merișoare

Ingrediente dressing:

• 1 cățel de usturoi
• 1 bucățică mică de rădăcină de ghimbir
• 1 lingură de miere
• 60 ml de suc de lămâie

Preparare

Tăiați avocado în jumătate. Scoateți sâmburele, apoi tăiați pulpa pătrățele și puneți-le într-un bol.

Adăugați salata verde tocată mărunt, mărul tăiat cubulețe, semințele și merișoarele.

Puneți cățelul de usturoi într-un robot mic de bucătărie. Adăugați ghimbirul, mierea și zeama de lămâie. Mixați câteva secunde până rezultă o compoziție lichidă.

Turnați sosul obținut peste ingredientele din bol și amestecați ușor, până la omogenizare.

__________________________________________________________________________________________________________

1. Natural Living Ideas, 20 Reasons Why You Should Eat An Entire Avocado Every Day: http://www.naturallivingideas.com/avocado-benefits/

2. Lisa Montgomery, Avocado salad with ginger dressing, Raw Garden: Over 100 Healthy and Fresh Raw Recipes

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *