Rețete raw-vegan

SALATĂ verde cu MĂR și ARDEI (rețetă + beneficii)

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Dietele bogate în alimente vegetale reduc riscul unor tipuri de cancere și aprovizionează organismul cu vitamine și minerale esențiale, cu antioxidanți și alți nutrienți beneficiu pentru sănătate. Consumul de legume și fructe este asociat de […]

Salată ȚĂRĂNEASCĂ asortată (rețetă + beneficii)

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Salatele de verdețuri și legume sunt pline de prospețime și savoare. Au o textură crocantă, arome bogate, culori atractive și un conținut divers de nutrienți prețioși. O salată pe zi poate contribui la creșterea nivelului […]

SALATĂ de RIDICHE și CEAPĂ verde – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Salatele de legume și zarzavaturi proaspete sunt binevenite la început de primăvară, datorită efectelor lor depurative, prin care ajută la curățarea organismului de toxine. Salata verde, cunoscută în limbaj popular și sub numele de lăptucă, […]

SALATĂ mozaic – rețetă mănăstirească de post

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Această salată cu specific mănăstiresc este ideală pentru perioadele de post de peste an, dar mai cu seamă pentru Postul Mare, când avem nevoie să ne hrănim cât mai natural și sănătos. Am adaptat rețeta […]

Pastă de AVOCADO și ARDEI IUTE – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Avocado este un aliment atât de hrănitor încât puțină lume îl mai consideră un simplu fruct. Cercetătorii îl folosesc în studii ca sursă de grăsimi sănătoase. Grăsimile mononesaturate pe care acesta le conține au un […]

SALATĂ de DOVLECEI cruzi și SEMINȚE – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Ingredientul central al acestei salate este dovlecelul – o legumă cu un conținut bogat în apă, sărac în calorii, ideal pentru curele de slăbire. Dovleceii au deopotrivă valoare nutrițională și medicinală deopotrivă Conțin fibre, electroliți și antioxidanți. Varietățile galbene și […]

Salată de post, din CONOPIDĂ, MERE și NUCI, fără ulei

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Cei mai mulți dintre noi suntem robi ai dietelor moderne, bazate pe mâncăruri procesate – termic sau chimic. Foarte rar consumăm fructe, legume și verdețuri proaspete, în starea lor naturală. Cruditățile ar trebui să constituie […]

SALATĂ de CRUDITĂȚI cu SEMINȚE

// Adaugă comentariu

Pentru a pregăti această salată, aveți nevoie de 10 minute. Nimic nu se fierbe, nimic nu se prepară termic, totul este natural și sănătos! Este o salată din crudități, asezonată cu semințe, care poate fi binevenită mai ales în posturi […]

Ardei umpluti cu rosii si susan – reteta fara foc

Ardei umpluți cu roșii și susan – rețetă fără foc

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Elena Pridie, binecunoscuta autoare de mâncăruri vegane sănătoase, preponderent bazate pe crudități. Rețetele ei sunt extrem de simple și reușite. Legumele consumate în stare crudă ne pot oferi maximul lor de nutrienți. Trebuie doar să […]

SALATĂ de SFECLĂ roșie și CIUPERCI, fără ulei

// Adaugă comentariu

Această salată este deosebit de savuroasă și sănătoasă. Conține o diversitate de legume, folosite în stare crudă. Un al beneficiu este că nu conține ulei. Nucile și semințele adaugă salatei doza necesară de grăsimi, într-o formă cât mai naturală și […]