Această salată de castraveți și sos de lămâie este inspirată din bucătăria restaurentelor „Thai”. Este atât de ușoară și savuroasă încât o vei prepara toată vara. Notează rețeta și fă-o de câte ori simți nevoia să mănânci o salată răcoritoare! […]

Această salată de castraveți și sos de lămâie este inspirată din bucătăria restaurentelor „Thai”. Este atât de ușoară și savuroasă încât o vei prepara toată vara. Notează rețeta și fă-o de câte ori simți nevoia să mănânci o salată răcoritoare! […]
√ Articol documentat Vă propunem o salată de verdețuri savuroasă, pe care o puteți prepara pe toată perioada verii. Piețele sunt pline de plante verzi, care au numeroase beneficii asupra organismului. Zarzavaturile și legumele cu frunze verzi susțin sănătatea prin […]
√ Articol documentat științific Această salată de spanac cu castravete și portocală este deosebit de savuroasă. Culorile ei vibrante te invită să îți imaginezi cât de răcoritoare, hidratantă și vitaminizantă este această rețetă! Pe lângă gustul ei plăcut, este deosebit […]
√ Articol documentat Îți propunem pentru prânz sau pentru cină o salată de varză cu porumb și multe alte legume. Are o culoare foarte atractivă și este rapid de încropit. O poți servi acasă sau o poți lua în caserolă […]
Salata de sfeclă, grepfrut și tofu afumat este o salată plină de culoare și prospețime, ideală pentru sezonul rece când organismul are nevoie de alimente bogate în vitamine și antioxidanți. Sfecla roșie poate aduce în dietă nutrienți importanți precum: vitamina […]
Avocado este folosit foarte des la salate. Are un gust neutru și poate fi asociat cu numeroase legume și fructe. Uneori este pasat fin și utilizat în locul maionezei cu ou sau a altor sosuri. De altfel, salatele care conțin […]
Salatele sunt cele mai sănătoase mâncăruri de pe pământ. Conțin legume și zarzavaturi diverse și ne pot oferi o mulțime de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Cele mai multe rețete se prepară din crudități, ceea ce înseamnă că nutrienții lor […]
Această pastă de fistic este deosebit de hrănitoare și gustoasă. Se întinde pe pâine și se servește sub formă de tartine. Pasta de fistic poate înlocui pateurile din comerț. Este naturală, nu conține aditivi, nici cantități mari de zahăr, sare, […]
Salatele nu se prepară numaidecât din legume și verdețuri, ci și din leguminoase, paste sau alte ingrediente. De asemenea, pentru a le face mai hrănitoare, se pot adăuga nuci, semințe, avocado. Această salată conține mazăre verde, o leguminoasă foarte nutritivă […]
Legumele crucifere precum broccoli, conopida și varza sunt renumite pentru beneficiile lor remarcabile asupra organismului. Se numesc crucifere deoarece florile alcătuite din 4 petale ale acestor legume seamănă cu o cruce. Broccoli este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina […]
Autoarea de rețete vegetariene Elena Pridie are foarte multe propuneri la capitolul „salate”. Rețetele sunt de o simplitate dezarmantă, încât oricine le poate încerca sau chiar diversifica, după legumele sau ingredientele pe care le are în casă. Elena Pridie încurajează […]
Salata de ridiche neagră cu gulie este o rețetă inedită, foarte hrănitoare și sănătoasă. Dacă vă place varza, cu siguranță veți aprecia și această combinație. Ridichea neagră și gulia fac parte din aceeași familie și au însușiri similare. Legumele crucifere […]
Una din cele mai populare rețete de vară este supa de roșii Gazpacho. Este o mâncare tradițională în Spania, mai ales în sudul țării, în Andalucia. Spre deosebire de alte supe, se remarcă prin prospețimea sa, datorată în mod special […]
Articol scris de Ana-Maria Postolache Vă propunem niște aperitive inedite din roșii și cremă de migdale. Rețeta este extrem de simplă și poate fi încercată atât de cei care țin post, cât și de cei care au restricție la carne […]
Articol scris de Ana-Maria Postolache Anca Alungulesei, autoarea de rețete raw-vegan, cunoscută sub numele de Rawcoco, ne oferă o idee extraordinară de cozonac sănătos, potrivit nu doar pentru vegetarieni, ci pentru toți cei care doresc să urmeze o dietă cât […]