Clicky

ARDEI umpluți cu ROȘII și SUSAN – rețetă fără foc

Această rețetă este recomandată de Elena Pridie, binecunoscuta autoare de mâncăruri vegane sănătoase, preponderent bazate pe crudități. Rețetele ei sunt extrem de simple și reușite.

Legumele consumate în stare crudă ne pot oferi maximul lor de nutrienți. Trebuie doar să știm cum să le combinăm și să obținem o masă savuroasă.

Ardei umpluti cu rosii si susan reteta fara foc

Hrana vie nu este însă pentru toată lumea. Așadar, cei care au probleme cu stomacul trebuie să evite astfel de rețete și să opteze pentru prepararea termică.

Unele rețete raw-vegan pot fi ajustate astfel încât să poată fi supuse proceselor termice – fierbere în apă sau la aburi, coacerea în cuptor sau pe gril.

________________________________

Ardei umpluți cu roșii și susan – rețetă

Ingrediente

• 8 ardei kapia
• 3-4 roșii
• 3 linguri de semințe de susan măcinate
• 2 linguri de nucă măcinată
• 2-3 căței de usturoi
• 2-3 linguri de suc de lămâie
• ½ linguriță de sare

Preparare

Pregătiți ardeii pentru a fi buni de umplut. Tăiați partea de sus ca un căpăcel și scoateți cotoarele cu mâna sau cu un cuțit. Spălați-i și lăsați-i să se zvânte bine. Puteți folosi gogoșari în loc de ardei. 

Între timp, pregătiți umplutura. Spălați roșiile și tocați-le mărunt sau pasați-le cu ajutorul unui blender. Puneți-le într-un bol și adăugați susanul și nuca măcinate, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit fin și sarea. 

Dacă vreți, puteți adăuga și alte mirodenii – oregano, cimbru, pătrunjel, mărar. Însă gustul de usturoi poate fi suficient pentru a condimenta această rețetă. De asemenea, se pot adăuga și alte ingrediente, precum morcov sau țelină rasă, avocado pasat – pentru o umplutură mai fină și cremoasă. 

Amestecați totul până la omogenizare. Umpleți fiecare ardei în parte cu această compoziție, presând cu dosul unei linguri. Așezați ardeii umpluți pe un platou și acoperiți-i cu un capac.

Lăsați-i să stea cel puțin un sfert de oră în repaus înainte de a-i servi, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine.

O altă idee ar fi să tăiați ardeii/gogoșarii în jumătăți și să-i umpleți ca niște bărcuțe. Veți obține niște aperitive elegante pentru musafiri sau pentru membrii familiei, ușor de servit.

________________________________

Sursă: Elena Pridie, Ardei umpluți cu susan, Rețete din Crudități, Editura Sian Cook, 2012, p. 116

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *