SALATĂ de MORCOV, ȚELINĂ și ARDEI, cu maioneză de post

Dacă ar fi să urmăm sfatul nutriționiștilor – care ne îndeamnă să consumăm mai multe fructe și legume, ar trebui să ne preparăm câte o salată pe zi pentru a ne lua doza necesară de vitamine și fibre.

Legumele și fructele sunt bogate în apă, vitamine, minerale și fibre – substanțe care împiedică depunerea colesterolului și contribuie la menținerea sănătății digestive.

Salată de crudități – rețetă

Salatele de legume sunt binevenite mai ales în post, când organismul nostru are nevoie de un aport cât mai variat de nutrienți naturali.

Această salată conține câteva rădăcinoase bogate în minerale, antioxidanți și fibre: morcov, țelină și pătrunjel. Are de asemenea ardei gras și măr, pentru savoare.

Se pot adăuga și câteva frunze de salată verde, rupte mărunt, nu doar pentru culoare, ci și pentru aportul de minerale și vitamina K. 

Se poate servi simplă, sau cu o maioneză vegetală obținută din nuci, semințe sau din lapte de soia, după cum veți vedea mai jos.

_______________________________________________________________________________________________________

Salată de crudități – rețetă

Ingrediente

• 4 morcovi
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 măr
• 1 ardei gras
• ½ rădăcină de țelină
• 300 g de maioneză de post
• sare după gust

Preparare

Curățați morcovul, pătrunjelul, țelina și mărul de coajă, spălați-le și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici. Sau le puteți tăia fâșii lungi, ca bețele de chibrituri, pentru o textură mai crocantă.

Dacă lasă multă zeamă, în special mărul, stoarceți puțin ingredientele pentru a elimina excesul de suc.

Curățați ardeiul de semințe, spălați-l și tăiați-l fâșii mici și subțiri. Adăugați-l peste restul legumelor și puneți sare după gust. Amestecați bine, apoi incorporați maioneza și omogenizați.

Maioneza de post poate fi preparată din lapte de soia, din avocado, fără ulei, sau din nuci și semințe.

Salata poate fi servită ca atare, sau se poate folosi pentru a umple diverse legume (roșii sau ardei scobiți) ori frunze verzi (spanac, salată verde, andive).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.