Budincă de PĂTRUNJEL și AVOCADO, fără foc – o rețetă sănătoasă care satisface nevoia de ceva dulce

Această rețetă aparține autoarei Valya Boutenko, fiica celebrei nutriționiste și cercetătoare Victoria Boutenko. Rețetele ei inedite dau mărturie despre marea ei pasiunea pentru preparate sănătoase și gustoase.

Valya s-a vindecat de astm și alergii după ce a trecut la o dietă bazată pe crudități și alimente sănătoase. Momentan, călătorește în numeroase țări împreună cu familia ei, pentru a susține workshop-uri de nutriție și a-i învăța pe oameni să mănânce sănătos și cât mai aproape de natural.

Cremă de Avocado

Cremă de Avocado – Rețetă Fără Foc

În ciuda combinației aparent nepotrivite dintre ingredientele folosite, această budincă este surprinzător de reușită. Ar fi minunat ca părinții să încerce cât mai des astfel de rețete și să-i deprindă de mici cu deserturi sănătoase și dulci în mod natural, fără zahăr și făină rafinate, fără multe lactate sau grăsimi.

Această budincă este cu atât mai sănătoasă cu cât nu se prepară termic. Totul este crud și natural. O recomandăm pentru că ne oferă posibilitatea să consumăm mai mult pătrunjel verde, care este extrem de bogat în vitamina C și apigenină, o substanță care combate cancerul.

Budincă de pătrunjel și avocado – rețetă

Ingrediente

• 1 legătură de pătrunjel
• ½ avocado
• 1 mână de nuci
• 2 linguri de suc de lămâie
• 2 linguri de miere
• 1 linguriță de extract de vanilie

Preparare

Spălați pătrunjelul și tocați-l bucăți potrivite. Puneți-le în blender cu puțină apă. Mixați viteză mare până când pătrunjelul se face pastă. Adăugați apoi pulpa de avocado și miezul de nucă și mixați din nou până la omogenizare.

Adăugați la final sucul proaspăt stors de la lămâie, mierea de albine și esența de vanilie. Dacă budinca este prea groasă, mai adăugați apă. Gustați, și dacă vreți să fie mai dulce, mai adăugați puțină miere de albine.

Serviți budinca în boluri, cu lingurița. Dacă aveți musafiri, o puteți decora cu fulgi de cocos proaspăt răzuiți sau nucă măcinată.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.