Ciorbă de DOVLECEI și VINETE – mâncare de sezon, de post
Vă prezentăm o rețetă ușoară de vară-toamnă, din două ingrediente foarte populare și sănătoase: vinete și dovlecei. Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să consumăm aceste legume sub formă de salată sau pane.
Poate vă doriți să încercați și o rețetă de ciorbă care să conțină dovlecei și vinete, și multe alte legume bogate în vitamina C (ardei gras, pătrunjel), antioxidanți, fibre și compuși anticancerigeni. Despre beneficiile consumului de vinete și dovlecei puteți citi în aceste articole 1, 2.
Cu siguranță puteți adăuga și alte legume la această ciorbă, după preferință. O puteți acri cu borș de tărâțe sau cu un bulion de corcodușe sau de roșii.
Ciorbă de dovlecei și vinete – rețetă
Ingrediente
• 2 dovlecei
• 2 vinete
• 4 morcovi
• 3 cepe
• ½ țelină
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 cartof
• 1 ardei gras roșu
• 4 litri de apă
• borș crud sau bulion
• 1 legătură de pătrunjel
• sare după gust
Preparare
Se curăță ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjelul. Se spală și toacă mărunt, împreună cu ardeiul roșu. Aceste legume se călesc ușor în foarte puțin ulei, la foc mic. Când ceapa devine transparentă, se adaugă apa și cartoful tăiat cubulețe.
Se dă focul mai mare și se lasă să fiarbă.
Se curăță apoi dovleceii și vinetele de coajă și se taie cubulețe. Când celelalte legume au fiert, se adaugă dovleceii și vinetele. Se mai lasă să fiarbă până se înmoaie. Se adaugă apoi sarea, borșul sau bulionul, acrindu-se ciorba după gust.
Închideți focul și presărați peste ciorbă pătrunjelul verde tocat mărunt.
Vă recomandăm de asemenea o rețetă de dovlecei marinați, cu vinete, roșii, usturoi și cimbru, la borcan, în acest articol.
Nu vreau sa vb despre reteta ,dar simpla prezentare (foto) sunt sigur ca nu este ceva ce merita incercat.
O delicatete, fiecare e liber sa aleaga ce ii place.