Salată de GULIE și MORCOV pentru slăbit

Gulia are un gust și o textură asemănătoare celorlalte legume din familia cruciferelor, din care fac parte varza și broccoli. Este foarte bogată în vitamine și fibre, și săracă în calorii și grăsimi.

Această salată este bună nu doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru combaterea oboselii și întărirea sănătății, datorită faptului că ne furnizează o varietate de vitamine și minerale.

salata de gulie si morcov pentru slabit

salata de gulie si morcov pentru slabit

Consumul de gulii a fost asociat cu îmbunătățirea digestiei, pierderea în greutate, reglarea metabolismului, creșterea imunității, întărirea oaselor, îmbunătățirea vederii, protejarea nervilor și mușchilor și protejarea organismului împotriva cancerului.

Datorită cantității mari de antioxidanți pe care o conține (în special Vitamina C – mai mult decât portocalele, sulforafan, indol-3-carbinol, vitamina A, caroteni și asisotiocinați), gulia combate radicalii liberi și ne apără de cancer și bolile degenerative.

Gulia este de asemenea o sursă bună de vitamine din complexul B și minerale, precum calciu, fosfor, fier, potasiu, cupru și mangan.

Salată de gulie pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

• 2 gulii
• 1 morcov
• 3 linguri de grâu germinat
• 1 linguriță de ulei de măsline
• 1 linguriță de suc de lămâie
• sare după gust

Preparare

Curățați guliile cu un cuțit bine ascuțit, deoarece coaja este tare. Decupați mai întâi partea superioară (capacul), și apoi curățați gulia ca pe măr.

Spălați guliile decojite și dați-le pe răzătoare într-un bol încăpător. Procedați la fel cu morcovul. Amestecați uleiul cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă și sarea. Adăugați dressingul obținut peste legume și amestecați. Presărați la final germenii de grâu.

Consumați această salată pe tot parcursul zilei, dimineața, la prânz, seara și când simțiți foame, fără să includeți alte alimente în meniu. Se poate bea apă, cât mai multă, precum și ceaiuri din plante, neîndulcite.

Se poate urma această cură 3-4 zile, în funcție de rezistența fiecăruia. Se pot slăbi până la 3 kg. Nu încercați această cură dacă suferiți de boli cronice sau urmați un tratament medicamentos. Cereți sfatul medicului înainte de a adopta acest regim alimentar pe o durată de 2-4 zile sau mai mult.

Surse articol:
1. http://www.nutrition-and-you.com/kohlrabi.html
2. https://www.organicfacts.net/health-benefits/vegetable/health-benefits-of-kohlrabi.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Nu stiu daca slăbesc , dar de doua săptămîni consum salata de gulie ( si verde si roșie) cu morcovi rași ! E un deliciu !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.