Supă de PRAZ, LEUȘTEAN și SALATĂ verde
Această supă sănătoasă se prepară în 45 de minute. Conține doar verdețuri de sezon, și este foarte aromată. Gustul intens al leușteanului este îmblânzit de gustul prazului și al salatei.
Folosiți frunze tinere, verzi, sănătoase. Dacă acestea sunt bătrâne, vor da supei un gust amărui.
Consumul de verdețuri aduce numeroase beneficii sănătății. Studiile au arătat că acestea conțin antioxidanți care ajută la protejarea vederii și prevenirea cataractei sau a glaucomului.
Totodată, zarzavaturile sunt bogate în clorofilă, un nutrient care ajută la purificarea și oxigenarea sângelui, și implicit la menținerea unui organism curat și sănătos.
Supă de verdețuri – rețetă
Ingrediente
• 350 g de salată verde
• 3 fire de praz medii
• 1 lingură de orez
• ½ legătură de frunze de leuștean
• 2 lingurițe de sare de mare
• 1 litru de apă
Preparare
Spălați toate verdețurile și stoarceți-le bine de apă. Puneți puțin ulei de măsline într-o cratiță. Tăiați prazul felii subțiri și când uleiul s-a încins, adăugați-l în vas. Lăsați-l circa 10 minute, până când legumele se înmoaie, amestecând des.
Adăugați apa, orezul și sarea. Puneți capacul și lăsați focul potrivit până când orezul fierbe bine, circa 20 de minute. Adăugați apoi salata verde și leușteanul, tocate mărunt. Mai lăsați să dea câteva clocote la foc mare, și după 2 minute, stingeți focul.
Turnați supa în blender (în mai multe rânduri) și mixați până când se face pastă fină. Puteți folosi și blenderul manual.
Dacă nu preparați supa pentru o zi de post după ce ați pasat-o, turnați-o înapoi în cratiță și adăugați câteva linguri de smântână. Mai lăsați-o să fiarbă puțin, apoi gustați de sare.
Serviți supa în boluri, decorată cu frunze de leuștean și smântână.
Leușteanul are o aromă mai puternică, și dacă nu vă place, îl puteți înlocui cu pătrunjel (folosiți mai mult, circa 1 legătură).