HALVIȚĂ de SUSAN – un desert benefic pentru persoanele care suferă de spasmofilie, osteoporoză, fracturi

Rețetele pe care vi le prezentăm mai jos sunt o adevărată desfătare pentru sănătatea noastră. Susanul este un aliment care concentrează în cantități mari o combinație de minerale esențiale pentru integritatea oaselor: calciu, magneziu, fosfor și cupru.

Semințele de susan sunt de asemenea bogate în acizi grași esențiali. Sunt un adaos extrem de valoros în alimentația unei persoane cu lipsă de calciu sau magneziu.

Halviță de Susan

Halviță de Susan

Aceste rețete ajută la prevenirea și chiar tratarea hipocalcemiei, spasmofiliei, osteoporozei și chiar a fracturilor. Sunt recomandate mai ales copiilor cu risc de rahitism.

Halviță de susan – rețetă

Aceasta este varianta simplă a rețetei de halviță. Persoanele care suferă de diabet pot folosi piure de măr ca înlocuitor pentru mierea de albine.

Ingrediente

• 2 linguri de semințe de susan
• 1 linguriță de miere de albine
• 1 linguriță de zeamă de lămâie

Preparare

Semințele de susan se macină fin prin râșnița electrică de cafea, apoi se amestecă bine cu mierea de albine și sucul proaspăt stors de la lămâie. Se obține o pastă groasă, care se consumă ca atare. O puteți modela dacă doriți în batoane sau bile, care se dau la frigider sau la congelator să se întărească.

Halviță de susan – varianta 2

Ingrediente

• 4 lingurițe de semințe de susan
• 2 lingurițe de alune de pădure
• 2 lingurițe de suc de grepfrut
• 2 lingurițe de miere de albină
• ¼ linguriță de cafea de cereale (Inka)

Preparare

Măcinați semințele de susan prin râșniță, apoi amestecați toate ingredientele într-un bol adânc. Se consumă ca atare.

Halviță de susan – varianta 3

Ingrediente

• 4 lingurițe de semințe de susan
• 2 lingurițe de migdale
• 1 linguriță de nucă de cocos
• 1 linguriță de pudră de roșcove (carob)
• 3 lingurițe de suc de portocale
• 2 lingurițe de miere de albine

Preparare

Se respectă același mod de preparare ca în rețetele precedente. Susanul râșnit se combină cu restul ingredientelor, iar pasta obținută se consumă ca atare.

Sursă: Rețete Din Bucătăria Edenică, Dr. Doru Laza

1 comentariu

  1. Cu siguranță am să încerc chiar mâine .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.