Cremă de “BRÂNZĂ” vegetală, cu mirodenii (rețetă de casă)

Această cremă de brânză este tartinabilă și poate fi întinsă pe pâine, crackers sau turte. Se poate servi ca atare, cu roșii, castraveți, ardei gras, cu o salată de legume sau se poate include în sandviciuri.

Ingredientul-cheie al acestui tip de “brânză” vegetală este caju-ul, un soi de nuci braziliene care se găsesc și la noi în magazinele naturiste. Din ele putem prepara orice fel de “lactate” sau produse vegetale dorim: smântână, frișcă, maioneză, cremă pentru deserturi, brânză etc. După ce sunt lăsate la înmuiat, acestea se mixează în blender și se transformă într-o pastă cremoasă.

Brânză Vegetală

Brânză Vegetală

Cremă-brânză vegetală – rețetă

Nucile caju sunt bogate în proteine și grăsimi bune. Conțin foarte multe minerale importante pentru sănătatea noastră, precum fier, magneziu, fosfor, zinc, seleniu și cupru.

Ingrediente

• ½ cană de nuci caju
• 1 lingură de ulei de usturoi
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 linguriță de oțet de mere
• 1 praf de rozmarin uscat

Preparare

Puneți nucile caju la înmuiat într-un bol cu apă fierbinte și lăsați-le cel puțin o oră. Ideal ar fi să le lăsați la hidratat peste noapte. Vor fi mai ușor de mixat în blender, iar crema obținută va fi mai fină și mai pufoasă.

După ce s-au înmuiat, scurgeți apa și puneți-le într-un blender de viteză mare (peste 700W). Adăugați sucul proaspăt stors de la lămâie, oțetul de mere și uleiul. Dacă nu aveți ulei de usturoi, îl puteți prepara în casă, după o rețetă simplă pe care o veți găsi la finalul articolului.

Mixați ingredientele până când rezultă o pastă omogenă, groasă, asemănătoare unei creme de brânză. Dacă este prea groasă, adăugați puțină apă caldă (foarte puțină).

Transferați crema într-un bol și presărați deasupra rozmarinul uscat. În loc de rozmarin puteți folosi mărar verde, ceapă verde, usturoi verde etc.

Rețeta uleiului de usturoi o puteți găsi în acest articol.

Dacă nu aveți timp să-l preparați după cum scrie acolo, folosiți un ulei obișnuit, și adăugați 1 cățel de usturoi zdrobit foarte fin în crema de brânză. Gustul de usturoi va fi mult mai pregnant.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.