Cum să faci FRIȘCĂ, SMÂNTÂNĂ și MAIONEZĂ vegetală din acest ingredient

Ingredientul cheie al acestor preparate vegetariene inedite este caju-ul, un tip de nuci braziliene în formă de semilună care au textura perfectă pentru creme de prăjituri, frișcă, smântână sau maioneză.

Se găsesc în magazinele naturiste. Deși sunt destul de scumpe, sunt foarte sănătoase și versatile. Conțin multe minerale și grăsimi sănătoase pentru inimă. Spre deosebire de preparatele din lactate, acestea nu au colesterol. Ajută în schimb la scăderea trigliceridelor.

Frișcă, Maioneză și Smântână Vegetală

Frișcă, Maioneză și Smântână Vegetală

Nucile caju sunt o sursă bună de antioxidanți flavonoli, care previn multiplicarea celulelor canceroase.

Frișcă vegetariană – rețetă

Ingrediente

• 100 g de nuci caju
• 200 ml de apă caldă, lapte de soia sau suc de fructe
• 1 lingură de miere de salcâm

Preparare

Măcinați nucile cu ajutorul râșniței electrice de cafea, până obțineți o pulbere fină. Puneți-le apoi în blender împreună cu apa și mierea de albine. Mixați până la omogenizare. trebuie să obțineți o compoziție cremoasă și pufoasă, care aduce foarte mult cu frișca adevărată.

O altă variantă este să lăsați nucile caju la înmuiat înainte de a le mixa. Frișca va ieși mult mai cremoasă.

Puneți nucile în vasul blenderului și adăugați peste ele apă rece (cât să le acopere). Lăsați-le la înmuiat 4-5 ore, sau mai bine peste noapte. Scurgeți apa și lăsați nucile în blender. Adăugați mierea de albine și alte ingrediente opționale, precum 1 linguriță de zeamă de lămâie și câteva picături de esență de vanilie. Mixați până obțineți o cremă fină.

Pentru a deveni mai fermă și a fi mai ușor de folosit ca decor pentru prăjituri sau torturi, lăsați frișca să stea la frigider cel puțin un ceas.

Smântână vegetală – rețetă

Ingrediente

• 100 g de nuci caju
• 100 ml de apă sau lapte de soia
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• 1 praf de sare

Preparare

Puneți nucile caju la înmuiat în apă în vasul blenderului. Lăsați-le până a doua zi, să se hidrateze bine. Cu cât mai mult stau în apă, cu atât se vor înmuia mai bine, vor fi mai ușor de procesat în blender, iar smântâna obținută va fi mult mai cremoasă.

A doua zi, mixați nucile cu tot cu apă, până se transformă într-o compoziție cremoasă. Turnați câte puțin din sucul de lămâie, iar la final adăugați sarea. Păstrați smântâna la frigider, într-un borcănel de sticlă.

Maioneză vegetală – rețetă

Ingrediente

• 250 g de nuci caju
• 60 ml de ulei
• 60 ml de apă
• 1 lingură de muștar
• 1 lingură de zeamă de lămâie
• 1 cățel de usturoi (opțional)

Preparare

Puneți nucile într-un bol încăpător și turnați peste ele 400-500 ml de apă. Lăsați-le la înmuiat peste noapte, sau cel puțin 4-5 ore. Clătiți-le cu apă rece și scurgeți-le.

Puneți-le apoi în blender împreună cu uleiul și sucul de lămâie. Apa trebuie adăugată treptat. Mixați până când rezultă o compoziție cremoasă și fină. Spre final, adăugați muștarul și usturoiul.

Dacă vi se pare prea groasă, mai adăugați apă, până obțineți o consistentă asemănătoare maionezei adevărate.

Toate aceste preparate din caju pot fi păstrate în frigider 3-4 zile.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.