Chiftele de CONOPIDĂ și NUCI – rețetă fără foc

Conopida face parte din aceeași familie cu varza și broccoli. Acest grad de rudenie îi aduce conopidei mai multă notorietate, datorită faptului că legumele crucifere sunt renumite pentru proprietățile lor anticancerigene.

Vă propunem un mod inedit și sănătos de a consuma conopidă, sub formă de chifteluțe. Această rețetă (din bucătăria Ligiei Pop) este deosebită deoarece chiftelele nu trebuie prăjite sau coapte. Se prepară din ingrediente crude și se servesc ca atare, fără preparare termică. Din acest punct de vedere sunt foarte nutritive și sănătoase.

chiftele de conopida si nuci

Chiftele de conopidă, fără foc – rețetă

Ingrediente

• 4 buchete de conopidă
• 4 linguri de semințe de in
• 1 ½ cană de miez de nucă măcinat
• 3 linguri de drojdie inactivă
• 3 linguri de apă
• 2 linguri de ulei
• ½ lămâie
• sare și alte condimente după gust

Preparare

Puneți semințele de in la hidratat în puțină apă rece (cât se le acopere). După 5 minute se vor umfla și vor fi numai bune de folosit la chiftele. Gelul pe care semințele înmuiate îl formează va ajuta la legarea compoziție.

Între timp, spălați conopida cu atenție și rupeți-o bucăți. Puneți bucățile de conopidă în blender. Adăugați ½ cană de miez de nucă măcinat, drojdia, uleiul, apa, sucul de lămâie, sarea și celelalte condimente alese. Mixați până când obțineți o pastă fină. Adăugați gelul de semințe de in și amestecați până la omogenizare.

Pentru a forma chifteluțele, umeziți puțin palmele în ulei sau apă, și modelați-le sub formă de rotundă, de dimensiuni potrivite. Vestea bună este că nu trebuie să le prăjiți. La final, tăvăliți-le prin restul de nucă măcinată (circa o cană).

Dacă nu aveți voie să consumați legume crude, puteți coace chiftelele în cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Păstrați chifteluțele în caserole, la frigider.

Sursa rețetei: „Rețete Vegane”, Ligia Pop

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.