Biscuiți de post, cu TĂRÂȚE și SEMINȚE

Biscuiții pot fi o gustare sănătoasă și consistentă dacă îi preparăm din cereale integrale și semințe.

Rețeta pe care v-o propunem în acest articol are la bază o combinație reușită din acest punct de vedere: fulgi de ovăz, tărâțe de grâu și semințe de floarea-soarelui sau dovleac.

Biscuiți de Casă

Biscuiți de Casă

Biscuiți cu tărâțe și semințe – rețetă

În locul semințelor de floarea-soarelui puteți folosi semințe de dovleac, sau o combinație a acestor două, împărțind cantitatea la doi. Dacă vreți ca biscuiții să fie și mai hrănitori și sățioși, puteți folosi făină integrală în loc de făină albă.

Ingrediente

• 1 cană de făină
• 1 cană de fulgi de ovăz
• 1 cană de tărâțe de grâu
• ½ cană de semințe de floarea-soarelui sau dovleac (sau o combinație din acestea două)
• 2 linguri de semințe de susan
• 1 cană de apă
• 3 linguri de ulei
• 1 linguriță de sare

Preparare

Măcinați pe rând fulgii de ovăz, tărâțele și semințele de susan printr-o râșniță electrică de cafea. Trebuie să obțineți o pulbere fină, ca o făină.

Într-un bol încăpător, amestecați făina obișnuită cu făina de ovăz, susan și tărâțele măcinate. Adăugați sarea, apa și uleiul și amestecați. Adăugați semințele întregi sau tocate puțin, pentru ca biscuiții să aibă o textură mai bogată și să fie mai crocanți.

Frământați cu mâinile până obțineți un aluat omogen, nelipicios. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină.

Luați puțină făină în palme. Rupeți câte o bucățică de aluat (cât o nucă), modelați-o și aplatizați-o cu mâinile sub forma unui biscuit. Așezați biscuiții astfel modelați într-o tavă mare, tapetată cu făină.

Înțepați fiecare biscuit cu o furculiță, de 2 ori. Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați biscuiții să se coacă până când se rumenesc ușor.

Sursa rețetei: „Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]