Salată de VINETE cu maioneză de NUCI – rețetă

Salatele de legume sunt o parte importantă a oricărei diete sănătoase. Ele sunt cu atât mai necesare într-un regim vegetarian, sau în perioada posturilor de peste an, când aportul de vitamine, minerale și antioxidanți trebuie să fie cât mai mare.

Salată de Vinete cu Maioneză de Nuci

Salată de Vinete cu Maioneză de Nuci

Pentru a transforma o mâncare vegetală într-una sățioasă și bogată în proteine, putem apela la nuci sau ciuperci. Din nuci putem prepara o maioneză vegetală foarte reușită, care poate complimenta cu succes diferite tipuri de salate: de țelină, de varză, de morcov sau de vinete.

Salată de vinete cu maioneză de nuci – rețetă

Dacă vă place foarte mult salata de vinete, dar sunteți la regim sau țineți post, puteți înlocui maioneza din ou cu maioneză din nuci. Rețeta este foarte simplă.

Ingrediente

• 2-3 vinete
• 1 ceapă mare
• 1 lingură de muștar
• sare și piper alb, după gust
• ulei

Ingrediente maioneză

• o mână de nuci
• 1 linguriță de zeamă de lămâie
• sare

Preparare

Dacă este sezon și aveți vinete proaspete, coaceți-le pe grill sau în cuptor, și apoi curățați-le de coajă cât sunt fierbinți. Dacă e iarnă, puteți folosi vinete congelate. Scoateți-le cu o seară înainte din congelator și lăsați-le într-o strecurătoare să se scurgă apa.

Dacă folosiți vinete decongelate, mai stoarceți-le o dată cu mâinile înainte de a le toca. Puteți folosi un tocător manual de lemn, mașina de tocat carne sau un robot.

Salată de Vinete cu Maioneză de Nuci Rețetă

Salată de Vinete cu Maioneză de Nuci Rețetă

Puneți vinetele tocate într-un bol încăpător. Tocați și ceapa, cât mai fin, și adăugați-o peste vinete.

Apucați-vă de maioneză. Puneți miezul de nucă în blender. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors și puțină sare. Turnați și puțină apă, cât să meargă blenderul. Mixați, adăugând treptat apă, până când pasta obținută are consistența dorită. Puteți vedea rețeta video în acest articol.

Salată de Vinete cu Maioneză de Nuci

Salată de Vinete cu Maioneză de Nuci

Adăugați maioneza peste vinete. Puneți muștarul, sarea și piperul. Amestecați, și la final incorporați ulei, după gust. Amestecați bine, până la omogenizare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. buna, grea pentru ficat, mai bine lipsa.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.