„Cartofi prăjiți” din ȚELINĂ, la cuptor

Această rețetă vă poate potoli dorința de cartofi prăjiți într-un mod sănătos. Pentru aceasta, nu vom folosi nici cartofi, nici ulei încins. Vom folosi rădăcină de țelină, tăiată pai, condimentată și coaptă în cuptor.

Cu această rețetă îi veți putea păcăli și pe cei mici să creadă că le serviți cartofi pai, care le plac atât de mult, dar care nu sunt recomandați nici măcar adulților, din cauză că sunt îmbibați cu ulei și produc multe probleme de sănătate, în special boli cardiovasculare și inflamații.

Cartofi Prăjiți din Țelină

Cartofi Prăjiți din Țelină

„Cartofi prăjiți” din țelină la cuptor – rețetă

Ingrediente

• 1 țelină mare
• 1-2 linguri de ulei
• 1 linguriță de curry
• alte condimente: rozmarin, cimbru, oregano, piper
• puțină sare

Preparare

Curățați țelina de coajă, spălați-o bine și tăiați-o felii, apoi fâșii lungi, ca niște cartofi pai. Puneți bețigașele de țelină într-un bol. Adăugați sarea, condimentele și uleiul. Amestecați cu mâinile curate până când simțiți că legumele sunt unse bine cu ulei și condimentate.

Acoperiți vasul cu un capac și lăsați țelina să stea 10 minute, pentru ca aromele să se dezvolte armonios.

Între timp, încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătiți o tavă. După cele 10 minute de repaus, transferați bețigașele de țelină în tavă, așezându-le într-un strat cât mai uniform.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați țelina să se coacă 40 de minute. Întoarceți bețele de țelină o dată la un sfert de oră, pentru a se rumeni pe toate părțile. Aveți grijă să nu le ardeți.

Puteți servi bețigașele de țelină cu gustare, ca aperitiv, cu o salată, cu un sos sănătos sau cu un smoothie de legume.

Puteți folosi un amestec de rădăcinoase, pentru un gust și o culoare mai diversă: cartofi, morcovi, pătrunjel, păstârnac, cartofi dulci sau sfeclă roșie.

Rădăcinoasele sunt foarte hrănitoare și remineralizante, deoarece ele absorb toate mineralele și vitaminele din sol. Conțin în special vitamina C, vitamine din complexul B și vitamina A, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, cupru, calciu sau seleniu. Sunt de asemenea bogate în fibre și antioxidanți, fiind înzestrate cu proprietăți medicinale remarcabile.

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. nu am consumat niciodata ..doar fiarta dar cref ca si prajita telina e f. buna ..si presupun ..ca racoreste stomacu …

  2. O idee MINUNATA,multumesc si promit s-o pun in meniul meu!!!

  3. Câcat prăjit la cuptor o fi cartofi prăjiți sau țelină prăjită la cuptor???

  4. Cartoful e cartof nu e țelină, cuptorul coace și tigaia prăjește, deci e țelină coaptă la cuptor

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.