TURTE coapte, cu usturoi, cimbru și rozmarin – rețetă simplă, pentru începători

Aceste turte fragede și moi, ca niște pernuțe, aromate și sățioase fac parte din bucătăria vegană. Rețetă este simplă, pentru bucătari neiscusiți.

Le puteți prepara cât de des doriți, pentru ale servi zilnic, în loc de pâine, sau ca bază pentru pizza, dacă mai adăugați măsline, roșii, ciuperci și alte ingrediente.

Turte Coapte, cu Usturoi, Cimbru și Rozmarin

Turte Coapte, cu Usturoi, Cimbru și Rozmarin

Turte cu usturoi și rozmarin – rețetă

Ingrediente

• 260 g de făină
• 180 ml de apă caldă
• 2 ¼ linguri de drojdie uscată
• ½ linguriță de zahăr brut
• 2 căței de usturoi
• 1 linguriță de rozmarin și cimbru mărunțite
• 1 lingură de ulei de măsline
• ¾ linguriță de sare

Preparare

Într-un bol încăpător, puneți drojdia, usturoiul tocat mărunt sau zdrobit, sarea, plantele aromate mărunțite, zahărul și făina. Puteți folosi mai multe tipuri de făină (de ovăz, de orez, de hrișcă etc). Amestecați bine și faceți o gropiță în centru.

Adăugați pentru început 120 ml de apă caldă (nu clocotită), și uleiul de măsline. Amestecați cu o lingură de lemn. Adăugați mai multă apă, cât este necesar pentru a obține un aluat potrivit.

Mutați aluatul pe masa de lucru, pe care ați presărat puțină făină. Frământați câteva minute cu ambele mâini, până când aluatul devine elastic și maleabil. Mai adăugați făină dacă trebuie, pentru a evita lipirea lui de masă.

Adăugați 1 linguriță de ulei în bolul în care ați amestecat ingredientele pentru aluat. Frământați aluatul în bol, pentru a incorpora uleiul, și apoi lăsați-l la dospit. Faceți o cruce pe aluat și acoperiți vasul cu un prosop gros sau cu o folie de plastic. Lăsați-l să crească circa o oră, la loc călduros.

Când ce și-a dublat volumul, aluatul este gata. Formați din aluat un sul lung. Tăiați-l sau rupeți-l cu mâinile în 6 bucăți egale. Puneți-le în bol. Luați câte o bucată de aluat pe masa de lucru și întindeți-o cu sucitorul într-o formă rotundă, care să se potrivească vasului în care veți coace turtele – ceaun sau tigaie. Puteți coace turtele și pe o plită sau tablă, dacă aveți în casă.

Puneți turta în tigaie când aceasta este încinsă. Puteți unge tava cu puțin ulei de măsline înainte de a o coace. Astfel turtele vor ieși ușor prăjite. Când turta s-a copt pe o parte, întoarceți-o. Procedați la fel cu celelalte bucăți de aluat rămase.

Aceste turte sunt foarte bune calde, deoarece sunt moi și poartă în ele o aromă extraordinară de usturoi și plante aromate. Le puteți înveli într-un prosop gros după ce s-au răcit, pentru a se menține proaspete 2-3 zile.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Da,dar cu faina integrala😊

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.