Tartă cu mere – rețetă de post fără zahăr, gluten

Cine poate refuza o felie de tartă cu mere? Acest desert este foarte îndrăgit în rândul celor mari și celor mici. În plus, se prepară extrem de ușor și cucerește întotdeauna pe toți.

În ciuda simplității sale, tarta cu mere este unul din cele mai gustoase preparate dulci de toamnă.

Tarta cu mere

Tarta cu mere

Rețeta de mai jos este adaptată pentru cei care au intoleranță la gluten, lactoză sau ouă. Totodată, nu conține zahăr rafinat.

 Cumpără făină de orez brun 

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Coaja de lamaie si portocale fara pesticide

Tartă cu mere – rețetă

Ingrediente

• 150 g de făină de orez brun (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 50 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta)
• 100 g de curmale (vi le recomand pe aceseta moi)
• 3 mere (350 g)
• 230 ml de lapte vegetal
• 50 ml de ulei
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu, la ofertă)
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
• 1 mână de nuci
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
• 1 linguriță de coajă de lămâie rasă naturală

Mod de preparare

Pregătiți o tavă rotundă sau un inel culinar cu diametrul de 18 cm. Ungeți-o cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt.

Curmalele se toacă mărunt și se pun într-un bol. Se adaugă cele două tipuri de făină, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și coaja rasă de lămâie.

 Cumpără făină de orez brun 

Faina de Orez Brun Ecologic

Faina de Orez Brun Ecologic

Amestecați bine. Adăugați apoi ingredientele lichide: laptele și uleiul. Omogenizați și adăugați merele curățate de coajă și date prin răzătoare. Se pun și nucile tocate, dacă vreți să folosiți.

Transferați aluatul în formă și nivelați. Decorați tarta cu felii de mere. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 45 de minute. Pentru a fi siguri că este coaptă bine, faceți testul scobitorii.

 Cumpără făină de orez brun 

Pachet Faina de Hrisca

Pachet Faina de Hrisca

Note și sugestii

Merele pot fi înlocuite în această rețetă cu pere, prune, piersici sau banane, atât în aluat, cât și ca decor.

Dacă nu aveți făină de orez, se poate folosi doar făină de hrișcă. Iar dacă nu există probleme privind glutenul, puteți utiliza făină obișnuită, de grâu.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă de post, pe care vă recomand să le încercați:

Tartă fragedă de post, din mere și ovăz – fără zahăr, făină, ulei
Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Tartă cu mere fără coacere – de post, fără zahăr, ulei, făină
Tartă cu piersici la tigaie, fără cuptor – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate

Sursă rețetă: Mamma Veg, La torta di mele e un dolce intramontabile: https://www.instagram.com/_mammaveg_/reel/DBgM1ObItk_/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.