Tartă cu mere – rețetă de post fără zahăr, gluten
Cine poate refuza o felie de tartă cu mere? Acest desert este foarte îndrăgit în rândul celor mari și celor mici. În plus, se prepară extrem de ușor și cucerește întotdeauna pe toți.
În ciuda simplității sale, tarta cu mere este unul din cele mai gustoase preparate dulci de toamnă.
Rețeta de mai jos este adaptată pentru cei care au intoleranță la gluten, lactoză sau ouă. Totodată, nu conține zahăr rafinat.
Tartă cu mere – rețetă
Ingrediente
• 150 g de făină de orez brun (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 50 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta)
• 100 g de curmale (vi le recomand pe aceseta moi)
• 3 mere (350 g)
• 230 ml de lapte vegetal
• 50 ml de ulei
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu, la ofertă)
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
• 1 mână de nuci
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
• 1 linguriță de coajă de lămâie rasă naturală
Mod de preparare
Pregătiți o tavă rotundă sau un inel culinar cu diametrul de 18 cm. Ungeți-o cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt.
Curmalele se toacă mărunt și se pun într-un bol. Se adaugă cele două tipuri de făină, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și coaja rasă de lămâie.
Amestecați bine. Adăugați apoi ingredientele lichide: laptele și uleiul. Omogenizați și adăugați merele curățate de coajă și date prin răzătoare. Se pun și nucile tocate, dacă vreți să folosiți.
Transferați aluatul în formă și nivelați. Decorați tarta cu felii de mere. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 45 de minute. Pentru a fi siguri că este coaptă bine, faceți testul scobitorii.
Note și sugestii
Merele pot fi înlocuite în această rețetă cu pere, prune, piersici sau banane, atât în aluat, cât și ca decor.
Dacă nu aveți făină de orez, se poate folosi doar făină de hrișcă. Iar dacă nu există probleme privind glutenul, puteți utiliza făină obișnuită, de grâu.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă de post, pe care vă recomand să le încercați:
Tartă fragedă de post, din mere și ovăz – fără zahăr, făină, ulei
Tartă cu dovleac și mere, cu fulgi de ovăz – fără zahăr și făină
Tartă cu mere fără coacere – de post, fără zahăr, ulei, făină
Tartă cu piersici la tigaie, fără cuptor – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate
Sursă rețetă: Mamma Veg, La torta di mele e un dolce intramontabile: https://www.instagram.com/_mammaveg_/reel/DBgM1ObItk_/