Fursecuri dulci de post din morcovi și stafide – fără zahăr și ulei, rețetă cu cana

Morcovul este una din cele mai versatile legume. Îl putem folosi atât în preparatele sărate, cât și în cele dulci. Se pretează foarte bine la unele deserturi, precum prăjituri, plăcinte sau fursecuri.

În acest articol veți găsi o rețetă simplă de fursecuri cu morcov și ovăz. Cu siguranță veți fi încântați de propunere, deoarece este un desert sau o gustare fără zahăr, fără ulei, fără ouă, lactate sau făină albă.

Fursecuri

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri: Azerbaijan stockers

Fursecuri cu morcov și ovăz – rețetă

Ingrediente (pentru 11 fursecuri)

• 1 cană de morcov ras
• 1 ¼ căni de fulgi de ovăz măcinați (vi-i recomand e aceștia fără gluten)
• ½ cană de apă
• ¼ cană de stafide (vi le recomand pe acestea)
• ¼ ceașcă de nuci tocate
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)

 Mod de preparare

Începeți cuhidratarea stafidelor. Puneți-le într-un bol cu apă fierbinte și lăsați-le la înmuiat 5-10 minute.

Decojiți morcovul și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți-l în vasul unui blender. Adăugați apa (½ cană) și mixați bine, până rezultă o compoziție fină.

 Cumpără stafide brune 1 kg 

Stafide Brune

Stafide Brune

Transferați-o într-un bol și adăugați restul ingredientelor: fugii de ovăz măcinați, scorțișoara, nucile tocate și stafidele înmuiate și scurse de apă.

Amestecați bine. Trebuie să obțineți o compoziție moale. Se ia cu lingura și se formează fursecurile, care se pun în tava întinsă a cuptorului tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

 Cumpără fulgi de ovăz fără gluten 

Fulgi de ovaz fara gluten

Fulgi de ovaz fara gluten

Nivelați frumos fursecurile cu dosul unei linguri ca să arate mai bine. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 5 minute.

Întoarceți apoi fursecurile pe cealaltă parte cu ajutorul unei linguri. Dacă nu s-au rumenit pe talpă, mai lăsați-le. Se coc și pe cealaltă parte încă 5 minute, sau până se rumenesc.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

Fursecurile cu ovăz se pot păstra într-un bol de sticlă cu capac sau într-un borcan. Rezistă 3-5 zile. Puteți face mai multe și apoi să le congelați.

După ce le scoateți din congelator, se lasă la dezghețat și se încălzesc ușor într-o tigaie antiaderentă.

Note și sugestii

Morcovul poate fi înlocuit în această rețetă cu dovleac sau măr. Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu fulgi de hrișcă sau alte cereale.

Stafidele, la rândul lor, pot fi înlocuite cu alte fructe uscate, precum curmale, merișoare sau caise uscate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu morcov, pe care vă recomand să le încercați:

Chifteluțe din năut, morcov și ovăz – doar 3 ingrediente
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Turtițe din morcov – fără gluten, fără drojdie sau praf de copt
Trufe din morcov și nuci – desert fără coacere, fără zahăr, ulei, gluten sau lactoză

Sursă rețetă: Recetas de Gri, Fursecuri dulci și sărate, morcovi și ovăz, fără ouă, fără lactate, fără grâu:  https://www.youtube.com/watch?v=0k8WCfojDbk&ab_channel=RecetasdeGri

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.