Sărățele de post fără făină – din quinoa și semințe

Quinoa este tot mai des prezentă în alimentația românilor. Această pseudo-cereală a câștigat în popularitate inițial ca alternativă la cerealele cu gluten, dat fiind numărul tot mai mare al persoanelor afectate de boala celiacă.

Quinoa este de asemenea unul din alimentele preferate sau chiar de bază ale veganilor. Asta datorită conținutului bogat în proteine, fibre și antioxidanți.

Saratele din quinoa

Saratele din quinoa: Kamran Aydinov

Quinoa – un aliment bogat în nutrienți

Conține fier, mangan, acid folic, zinc, potasiu, fofor, magneziu, saponine, kaempferol și quercetină.

185 de grame de quinoa gătită conțin 222 de calorii, 8 g de proteine, 5 g de fibre, 3,5 g de grăsimi și 39 g de carbohidrați.

În al treilea rând, quinoa poate fi o opțiune de interes și pentru cei care vor să își diversifice dieta. Datorită versatilității sale, poate fi transformată în diverse preparate – atât savuroase, cât și dulci.

 Cumpără quinoa tricoloră 

Quinoa Tricolora Ecologica

Quinoa Tricolora Ecologica

Sărățele de post din quinoa – rețetă

Ingrediente

• 170 g de quinoa crudă (v-o recomand pe aceasta)
• 400 ml de apă
• 40 g de semințe de in (vi le recomand pe acestea aurii)
• 10 g de semințe de chia (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 4 linguri de ulei
• sare, curry

Mod de preparare

Quinoa se spală și se fierbe în apă cu sare circa un sfert de oră, sau până absoarbe complet apa.

Se lasă la răcit, apoi se transferă în vasul unui robot cu lama S. Se adaugă semințele de in și semințele de chia, uleiul, sarea și condimentele.

 Cumpără quinoa albă 

Quinoa Alba

Quinoa Alba

Mixați bine, până se macină ingredientele. Trebuie să obțineți o masă moale și lipicioasă.

Transferați-o pe o hârtie de copt. Așezați o altă hârtie de copt deasupra și întindeți cu sucitorul într-o foaie subțire.

 Cumpără turte din quinoa fără gluten 

Turte Crocante cu Quinoa fara Gluten

Turte Crocante cu Quinoa fara Gluten

Tăiați foaia cu un cuțit sau cu o rotiță specială în fâșii late, ca la sărățele. Dacă sunt prea lungi, tăiați-le în două. Sau puteți tăia foaia în pătrate, pentru a obține crackers.

Autoarea rețetei le-a copt în friteuza cu aer cald la 190 de grade Celsius, timp de 15 minute. Dacă nu aveți friteuză, coaceți-le în cuptor, până se usucă.

 Cumpără paste din quinoa fără gluten 

Paste Spirale din Quinoa fara Glute

Paste Spirale din Quinoa fara Gluten

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – fără gluten
Biscuiți crocanți din quinoa, fără zahăr, făină, ulei – doar 3 ingrediente!
Quinoa cu cacao și fructe – desert nutritiv pentru diabet și slăbit, fără zahăr și grăsimi
Chiftele de post din quinoa, fără prăjeală – sursă bună de proteine

Surse articol:

1. Dianaelessio: https://www.instagram.com/p/DDFWgYGIScV/?e=2cbce49c-90d1-47a2-9d6f-49efaa0c127d&g=5
2. Megan Ware, Kim Chin, Medical News Today, Health Benefits of Quinoa, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/274745#nutrition

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.