Fasole galbenă păstăi cu ceapă și usturoi

Potrivit Asociației Americane a Inimii (AHA), fasolea verde este una din cele mai sănătoase garnituri. Și la cât de repede se gătește, avem toate motivele să o includem mai des în dietă.

Spre deosebire de alte mâncăruri, fasolea verde nu te face niciodată să te simți „vinovat” după ce stai la masă. Are puține calorii și vine la pachet cu numeroși nutrienți benefici.

Fasole galbena pastai cu ceapa si usturoi

Fasole galbena pastai cu ceapa si usturoi

Ce beneficii ne aduce fasolea păstăi

„Dacă nu o gătești cu ingrediente care au o încărcătură calorică mare, poți să o mănânci în cantități mari și să te simți sătul fără să faci supra-consum”, spune profesorul de nutriție Maya Vadiveloo.

Fasolea verde mai are un avantaj: este ieftină și se găsește pe toată perioada anului în formă congelată. Conține vitamina C, beta-caroten, acid folic, potasiu, fibre și proteine.

Consumul ei a fost asociat cu scăderea inflamației și a stresului oxidativ, reglarea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului.

Fibrele pe care le conține sunt benefice pentru intestin și ajută la prevenirea cancerului de colon.

Atât fasolea verde, cât și cea galbenă sunt gustoase și sănătoase. Alegeți care vă place mai mult, sau mai bine, diversificați dieta alternându-le.

O rețetă foarte simplă cu fasole galbenă este cea prezentată mai jos. Găsiți acest produs congelat în majoritatea magazinelor alimentare.

Trebuie doar să o căliți puțin cu ceapă, usturoi și eventual ceva roșii sau suc de roșii.

Fasole galbenă păstăi cu ceapă și usturoi – rețetă

Ingrediente

• 450 g de fasole galbenă păstăi
• 2 cepe
• 3-4 căței de usturoi
• 1 linguriță de bulion sau pastă de roșii
• 3-4 linguri de ulei
• sare și piper după gust

Mod de preparare

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Căliți ceapa în ulei, până devine transparentă. Adăugați apoi fasolea și amestecați.

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Căliți 1-2 minute, apoi adăugați puțină apă. Puneți capacul și fierbeți înăbușit până când păstăile se înmoaie. Spre final se adaugă bulionul. Se asezonează după gust.

Puteți servi această mâncare de fasole galbenă cu mămăligă, pâine sau lipie. Este bună ca fel principal în posturi, sau ca garnitură la carne ori pește.

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu fasole păstăi, pe care vă recomand să le încercați:

Ciorbă de fasole verde și legume, de post
Fasole verde păstăi cu maioneză de post și usturoi
Mâncare de fasole verde păstăi cu sos de roșii și alune
Fasole verde păstăi în stil grecesc – mâncare savuroasă, ieftină

Sursă articol: Laura Williamson, Green beans can be one of the healthiest dishes at the holiday table, Heart.org: https://www.heart.org/en/news/2022/11/22/green-beans-can-be-one-of-the-healthiest-dishes-at-the-holiday-table

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.