Fursecuri de post din nuci – fără zahăr și făină
Dacă aveți nevoie o rețetă ușoară de fursecuri de post, încercați-o pe cea prezentată mai jos.
Poate veți fi mirați să nu găsiți pe lista de ingrediente făină, zahăr sau ulei. Da, aceste fursecuri sunt inedite prin faptul că au o alcătuire cât se poate de simplă și naturală.
Sunt potrivite pentru copiii și adulții care au intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau la ou. Au o dulceață blândă, dată de fructe. Îndulcitorul este opțional.
Fursecuri de post din nuci – rețetă
Ingrediente
• 150 g de nuci, alune de pădure sau migdale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 2 banane potrivite
• 2 linguri de pudră de cacao sau roșcove (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 1 linguriță de pudră de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• opțional: 1 lingură de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
Mod de preparare
Decojiți bananele și pasați-le cu furculița până se fac piure. Adăugați pudra de cacao, eritritolul, scorțișoara și amestecați bine.
Incoporați apoi nucile măcinate fin. Amestecați. Dacă compoziția este prea lichidă, mai adăugați nuci.
Se ia cu o lingură și se pune în tavă, formând grămăjoare mici. Sau se poate folosi un poș. Se netezesc cu dosul lingurii pentru a le da o formă cât mai rotundă. Puteți face fursecuri mai mari sau mai mici, după preferință.
Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coc circa 30-40 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.
Note și sugestii
Aceste fursecuri pot fi făcute și în varianta fără cacao. În acest caz va trebui să folosiți 1-2 linguri de făină, sau mai multe nuci.
Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr:
Nucile măcinate pot fi înlocuite cu făină de migdale, alune de pădure măcinate sau semințe de dovleac măcinate. Țineți cont că fiecare din aceste ingrediente substituente vor schimba gustul și textura fursecurilor.
Puteți prepara rețeta și cu banane congelate, nu numaidecât proaspete. Se lasă la dezghețat și se pasează cu blenderul vertical.
Dacă nu aveți sau nu vă plac bananele, înlocuiți-le cu alte fructe care au pulpa moale, precum piersici, caise, prune sau mere, pere ori dovleac (fierte și pasate).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri de post fără făină, pe care vă recomand să le încercați:
Fursecuri de post fără zahăr, gluten, ulei – la friteuza cu aer cald
Fursecuri cu scorțișoară – fără zahăr și gluten
Fursecuri crocante din ovăz și măr – rețetă de post, fără zahăr și făină de grâu
Fursecuri din dulceață de prune și cocos – fără zahăr și făină
Fursecuri vegane din 4 ingrediente – fără zahăr, făină sau ulei rafinat
Sursă articol: Otilia Dumitrescu, Biscuiți simpli, fără făină, zahăr sau ulei: https://www.youtube.com/watch?v=SQ79S_DbuNI&list=PLAcFtHfZOhPk8XYDTuO4QnSngxlTv33Nf&index=16