Fursecuri din 3 ingrediente – vegane, fără zahăr, făină, ulei (pentru grupa sangvină 0 și B)

Aceste fursecuri se prepară doar din 3 ingrediente. Sunt simple, sănătoase și hrănitoare. Conțin doar fructe și cereale non-glutinoase.

Pot fi consumate și de adulții sau copiii care au intoleranță la gluten, lactoză sau ouă. Autoarea rețetei le recomandă persoanelor cu grupa sangvină 0 sau B.

Fursecuri cu fulgi de quinoa si cacao

Imagine cu rol ilustrativ: Fursecuri cu fulgi de quinoa si cacao

Fursecuri din 3 ingrediente – rețetă

Ingrediente

• 100 g de fulgi de cereale fără gluten (îi găsiți aici)
• 2 banane
• 30 g de pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta ecologică, crudă)
• opțional, îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Tapetați tava întinsă a cuptorului cu hârtie de copt. Decojiți bananele și rupeți-le bucăți. Puneți-le într-un bol și pasați-le cu furculița sau cu zdrobitorul de cartofi, până se fac piure.

Este important ca bananele să fie coapte bine, ca să dea dulceață fursecurilor și ca să fie mai ușor de pasat. Adăugați pudra de cacao și omogenizați. Incorporați fulgii de cereale și amestecați bine.

 Cumpăra fulgi din 5 cereale fără gluten 

Fulgi de cereale fara gluten

Fulgi de cereale fara gluten

Acesta este aluatul de fursecuri, foarte rapid de pregătit. Este lipicios, de aceea nu se modelează cu palmele. Va trebui să vă ajutați de o cupă de înghețată sau de o lingură mare simplă.

Umeziți cupa sau lingura, luați din compoziție și puneți-o în tavă. După ce ați terminat aluatul, umeziți degetele și presați fursecurile pentru a le face mai plate.

Se pot adăuga și bucățele de nuci, stafide sau picături de ciocolată în fursecuri. Se pun deasupra și se apasă ușor să intre în ele.

  Cumpără cartea 100 de Prăjituri fără zahăr  

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Având doar câteva ingrediente, fursecurile se coc foarte repede. Se lasă circa 15 minute în cuptor. Stați cu ochii pe ele, ca să nu le ardeți.

Se pot servi calde sau reci. După ce se răcesc devin mai ferme. Nu au o textură crocantă, dimpotrivă, sunt moi.

Merg la micul-dejun, alături de o ceașcă de cafea, ceai sau lapte.

Note și sugestii

Fulgii de cereale pot fi înlocuiți cu fulgi de quinoa fără gluten, fulgi de hrișcă fără gluten, fulgi de mei sau fulgi de ovăz fără gluten.

 Cumpără fulgi de hrișcă fără gluten 

Fulgi de hrisca fara gluten

Fulgi de hrisca fara gluten

Bananele pot fi înlocuite cu mere sau piure ori sos de mere sau alte fructe moi (pere, prune, caise, pierisici). Se poate pune și o lingură de unt de migdale, unt de arahide sau tahini.

Păstrați aceste fursecuri într-o caserolă din sticlă, în frigider sau pe masă.

 Cumpără fulgi de hrișcă fără gluten 

Fulgi de ovaz fara gluten

Fulgi de ovaz fara gluten

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri din 3 ingrediente fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri de post din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri din ovăz și iaurt – doar 3 ingrediente (și în varianta fără lactoză)
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri vegane fără zahăr și gluten – doar 3 ingrediente!
Fursecuri din 3 ingrediente: banane, ovăz ș nuci

Sursă rețetă: Videoricette per I gruppi sanguigni, Biscuiți moi cu doar 3 ingrediente: https://www.videoricettepergruppisanguigni.com/blogs/le-videoricette/biscotti-morbidi-con-soli-3-ingredienti-senza-glutine-vegani-e-senza-zucchero-aggiunto

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.