Cea mai sănătoasă și rapidă înghețată din lume, doar 3 ingrediente! Prepar-o azi!
Aceasta trebuie să fie cea mai sănătoasă și rapidă înghețată din lume! Se face din 3 ingrediente principale și este delicioasă!
Nu conține zahăr, ouă, nici lapte, smântână sau altă proteină animală. Este potrivită pentru vegani, diabetici și persoanele cu intoleranță la lactoză.
Un desert de vară natural, ideal pentru adulți și copii deopotrivă! Fără aditivi, fără compuși dăunători sănătății. Chiar merită să o încercați.
Doar primele trei ingrediente sunt principale. Apa și cuburile de gheață nu pot fi socotite ca ingrediente. Vanilia este opțională, dar recomandată.
Cuprins
Înghețată din 3 ingrediente – rețetă
Întrucât această rețetă nu necesită mașină de făcută înghețată, foarte important pentru reușită sunt două lucruri: temperatura ingredientelor și blenderul.
Aveți nevoie de un blender puternic, de viteză mare (precum Vitamix). Apoi, toate ingredientele și ustensilele să fie reci, de la frigider, inclusiv vasul blenderului și bolurile de servire. Apa trebuie să fi fost ținută în congelator (fără să ajungă la punctul de înghețare).
Aveți nevoie de 100 de grame de nuci (caju, migdale, nuci, arahide, alune de pădure) și semințe, sau doar nuci. Această înghețată iese cel mai bine – ca textură și gust cu nuci caju. Puteți folosi doar nuci caju, fără semințe.
Ingrediente
• 70 g de caju (vă recomand acest caju crud)
• 30 g de semințe de cânepă (vi le recomand pe acestea ecologice)
• îndulcitor lichid, după gust (vă recomand acest extract de stevia)
• 2 căni de cuburi de gheață
• ½ cană de apă foarte rece
• vanilie naturală (pastă sau esență)
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Puneți nucile și semințele la înmuiat în apă rece peste noapte, în frigider. Scurgeți-le apoi de apă și puneți-le în vasul blenderului împreună cu restul ingredientelor.
Mixați la viteză mare până când gheața este complet spartă și nucile se mărunțesc. Ajutați-vă de împingătorul blenderului.
Continuați să mixați până când nucile și semințele nu mai au acea textură grujoasă, ci se transformă într-o cremă fină. Arată uimitor, nu-i așa? Pare incredibil ca din acele ingrediente să rezulte ceva atât de similar cu înghețata adevărată!
Transferați-o repede în boluri sau cupe reci. Înghețata se servește imediat. Puteți să o decorați cu fructe proaspete – afine, mure, zmeură, căpșuni, sau cu bucățele de piersici, nectarine, caise, etc. sau cu dulceață fără zahăr.
Dacă vă place înghețata cu textură, presărați câteva alune, migdale sau nuci prăjite mărunțite. Ba chiar puteți adăuga și puțină pudră de vitamina C deasupra! Așa veți obține un desert realmente sănătos!
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă, fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Înghețată din fulgi de ovăz și nuci – fără zahăr, ouă, lactate, fără ace!
Înghețată cu afine – fără zahăr, lactate, ouă!
Înghețată Magnum vegană – fără zahăr
2 rețete de înghețată pentru slăbit (fără zahăr, lapte sau ouă)
Sursă rețetă: The Healthy Life, The world’s healthiest ice cream recipe – high protein and amazing: https://www.youtube.com/watch?v=fpBxUmoFcxY