Înghețată din fulgi de ovăz și nuci – fără zahăr, ouă, lactate, fără ace!

Mi-a plăcut mult cum a ieșit această înghețată de casă și vreau să o împărtășesc cu voi.

Rețeta este preluată din bucătăria indiană și este foarte simplă. Este practic o înghețată din fulgi de ovăz și nuci. Fără zahăr, ouă, lactate.

Inghetata din ovaz si nuci fara zahar

Inghetata din ovaz si nuci fara zahar

♣ Dacă achiziționați un produs prin intemediul site-ului nostru, primim un mic comision (fără cheltuieli suplimentare din partea voastră).

Întrucât nu conține smântână, iaurt, sau lapte de vacă, poate fi servită și de cei care au intoleranță la lactoză.

Înghețată din fulgi de ovăz – rețetă

Ingrediente

• 40 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 50 g de nuci și/sau migdale
• 400 ml de lapte de cocos gras
• 70 g de curmale fără sâmburi (vi le recomand pe acestea la preț bun)
• 100 g de banană
• 1 lingură de pudră cacao sau de roșcove
• îndulcitor natural după gust: stevia, eritritol sau green sugar
extract de vanilie
• 50 g ciocolată fără zahăr

Mod de preparare

Eu am folosit la această rețetă fulgi de ovăz, prune uscate (nu mai aveam curmale) și pepene galben (nu aveam banane în casă). Ca și îndulcitor am folosit extract de stevia.

Vă sfătuiesc ca voi să urmați rețeta originală, cu ingredientele din lista de mai sus. Înghețata va ieși mai dulce.

Primul pas este să puneți laptele într-un ibric. Adăugați fulgii de ovăz, curmalele, nucile și migdalele. Înfierbântați laptele, apoi stingeți focul.

Lăsați ingredientele la înmuiat 30 de minute. Apoi turnați totul în vasul blenderului (vă recomand un blender tip ninja). Adăugați banana ruptă bucăți, pudra de cacao, îndulcitorul și vanilia.

Mixați câteva secunde, până rezultă o compoziție fină. Turnați-o din nou în ibric și fierbeți-o câteva minute, până se îngroașă.

Inghetata din fulgi de ovaz

Inghetata din fulgi de ovaz

Gustați dacă este suficient de dulce. După ce s-a răcorit puțin, adăugați ciocolata tocată. Transferați-o apoi în forme de înghețată cu băț. Dacă nu astfel astfel de forme, puteți pune compoziția într-o singură caserolă.

Inghetata de ovaz

Inghetata de ovaz

Dați înghețata în congelator pentru minim 4 ore, sau până se întărește. Formele se introduc puțin în apă fierbinte, pentru ca înghețata să iasă mai ușor.

Dacă ați folosit o caserolă, scoateți înghețata cu o cupă de înghețată și serviți-o în boluri sau în cornete din napolitană.

Inghetata din ovaz cu nuci

Inghetata din ovaz cu nuci

Vă recomand să încercați rețeta. Este o înghețată de casă reușită și deopotrivă sănătoasă. Chiar dacă nu se face la mașina de înghețată, are o textură reușită, cremoasă, fără ace!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată de casă, fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată fără zahăr – cu cacao și migdale
Înghețată fără zahăr din ovăz și cacao – fără ouă și lactate
Înghețată cu afine – fără zahăr, lactate, ouă!
Înghețată naturală cu caise – fără zahăr și grăsimi

Sursă rețetă: Chef Neha Deepak Shah, Healthy chocolate ice cream recipe. No cream, no banana: https://www.youtube.com/watch?v=yXHGoLDH7z0&ab_channel=ChefNehaDeepakShah

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.