Clătite fără gluten cu mere și hrișcă – fără zahăr, lactate, ouă

Aceste clătite fără gluten ar putea deveni unul din mic-dejunurile tale preferate! Se prepară extrem de ușor și rapid.

Le poți face dimineața când te trezești. Îți ia doar câteva minute.

Clatite fara gluten si zahar cu mere si hrisca

Imagine sugestiva: Clatite fara gluten si zahar cu mere si hrisca

Sunt sănătoase, hrănitoare și potrivite pentru diferite diete. Pot fi oferite și copiilor, mai ales celor care au alergii sau intoleranțe alimentare (la gluten, lactoză, ouă).

Clătite fără gluten cu mere și hrișcă – rețetă

Ingrediente

• 1 măr
• ½ cană de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta, fără gluten)
• ½ cană de lapte vegetal
• 1 linguriță de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• îndulcitor non-caloric, după gust: stevia, eritritol sau green sugar
• scorțișoară, anason măcinat sau alte mirodenii

Mod de preparare

Puneți făina de hrișcă într-un bol și praful de copt. Adăugați treptat laptele, amestecând cu telul. Este posibil să nu vă trebuiască toată cantitatea de lapte.

Opriți-vă când obțineți o compoziție grosuță. Lăsați-o în repaos circa un sfert de oră. Adăugați apoi praful de copt, îndulcitorul și mirodeniile. Omogenizați.

În locul făinii de hrișcă puteți folosi un amestec de făină fără gluten pentru clătite.

Curățați mărul de coajă și scoateți cotorul dacă aveți un instrument special pentru asta. Dacă nu, tăiați-l direct rondele întregi și apoi scoateți interiorul cu un capac sau ceva.

Ungeți tigaia cu puțin ulei și puneți-l la încins. Adăugați o lingură mare de compoziție de clătite în centrul tigăii. Puneți peste ea o felie de măr, apoi încă o lingură de compoziție. Veți obține un fel de sandviș.

Retete vegane fara gluten

Retete vegane fara gluten

Coaceți clătitele astfel formate la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenesc.

Sugestii de servire

Aceste clătite fără gluten pot fi servite cu miere, dulceață fără zahăr, cu sos de fructe, fructe proaspete, unt de arahide fără zahăr, iaurt vegan, pastă de curmale etc.

Le puteți consuma la micul-dejun, ca desert sau gustare.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de clătite fără gluten:

Clătite subțiri fără gluten – potrivite pentru umpluturi dulci sau sărate
Clătite din banane, ovăz și cacao – fără zahăr și făină
Clătite din hrișcă și banane – fără zahăr, gluten sau ouă
Clătite din ovăz și legume pentru slăbit – rețetă de post
Clătite fără gluten, din 2 ingrediente – pentru umpluturi dulci sau sărate

Sursă rețetă: Lic Veggie: https://www.instagram.com/p/Cp0reF5AQBQ/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.