Cartofi cu ceapă, ardei și porumb la tigaie – fără ulei
O altă rețetă recomandată de dr. Cyrus Khambatta pentru diabetici – și nu numai, este această mâncare rapidă de cartofi cu ceapă, ardei și porumb, la tigaie.
Dr. Khambatta propune rețete vegetariene, bazate de carbohidrați și slabe în grăsimi. Această mâncare de cartofi se face fără ulei deloc.
Lipsa grăsimilor nu sacrifică deloc gustul, deoarece rețeta este bine întocmită și armonizată.
Cartofii se fierb mai întâi și apoi se călesc cu celelalte ingrediente. Rezultă o mâncare caldă sățioasă, care poate fi servită și rece, ca o salată.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de cartofi, pe care vă recomand să le încercați:
„Am slăbit mâncând tone de paste, cartofi, orez și fasole. Eram în rai!”
Salată de cartofi cremoasă, delicioasă – fără ouă și ulei!
Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post
Cartofi țărănești cu ceapă și usturoi – ca la mama acasă!
Salată de cartofi cu porumb și ardei, fără ulei
Vă recomand și o carte cu rețete pentru diabet https://t.ly/X1AXD, aflată la reduceri, care vă poate fi utilă în bucătărie, precum și o carte cu tratamente naturiste pentru diabet.
Cartofi cu ceapă și usturoi la tigaie, fără ulei
Ingrediente
- 1/2 kg de cartofi noi
- 1 1/2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 1 ardei kapia
- 1 felie de rădăcină de țelină
- 170 g de boabe de porumb fiert
- 60 ml de supă de legume sau apă
- sare, piper, curry, condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Spălați bine cartofii și fierbeți-i în coajă. După ce s-au răcorit, decojiți-i și tăiați-i cuburi sau sferturi.
- Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Usturoiul se toacă mărunt, iar țelina se dă prin răzătoare. Puneți aceste legume într-o tigaie anti-aderentă cu supa de legume sau cu apa, pe aragaz, la foc mic. Presărați puțină sare și căliți-le circa 5 minute.
- Adăugați ardeiul tăiați șuvițe și condimentele și amestecați. Lăsați pe foc 5-7 minute. Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțină supă de legume sau apă.
- Adăugați apoi cartofii fierți tăiați și boabele de porumb. Amestecați ușor, pentru a nu le zdrobi. Mâncarea se mai lasă pe foc circa 5-7 minute, apoi se stinge focul.