Cartofi cu ceapă, ardei și porumb la tigaie – fără ulei

O altă rețetă recomandată de dr. Cyrus Khambatta pentru diabetici – și nu numai, este această mâncare rapidă de cartofi cu ceapă, ardei și porumb, la tigaie. 

Dr. Khambatta propune rețete vegetariene, bazate de carbohidrați și slabe în grăsimi. Această mâncare de cartofi se face fără ulei deloc.

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb, fara ulei

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb, fara ulei

Lipsa grăsimilor nu sacrifică deloc gustul, deoarece rețeta este bine întocmită și armonizată.

Cartofii se fierb mai întâi și apoi se călesc cu celelalte ingrediente. Rezultă o mâncare caldă sățioasă, care poate fi servită și rece, ca o salată.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de cartofi, pe care vă recomand să le încercați:

„Am slăbit mâncând tone de paste, cartofi, orez și fasole. Eram în rai!”
Salată de cartofi cremoasă, delicioasă – fără ouă și ulei!
Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post
Cartofi țărănești cu ceapă și usturoi – ca la mama acasă!
Salată de cartofi cu porumb și ardei, fără ulei

Vă recomand și o carte cu rețete pentru diabet https://t.ly/X1AXD, aflată la reduceri, care vă poate fi utilă în bucătărie, precum și o carte cu tratamente naturiste pentru diabet

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb

Cartofi cu ceapa, ardei si porumb

Cartofi cu ceapa, ardei si porumb

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb fara ulei

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb fara ulei

Cartofi la tigaie cu ardei si porumb fara ulei

Cartofi la tigaie cu ardei si porumb fara ulei

Cartofi cu ardei si porumb

Cartofi cu ardei si porumb

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb, fara ulei

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb, fara ulei

Cartofi la tigaie cu ceapa, ardei si porumb - reteta fara ulei

Cartofi cu ceapă și usturoi la tigaie, fără ulei

Ingrediente
  

  • 1/2 kg de cartofi noi
  • 1 1/2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 felie de rădăcină de țelină
  • 170 g de boabe de porumb fiert
  • 60 ml de supă de legume sau apă
  • sare, piper, curry, condimente după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine cartofii și fierbeți-i în coajă. După ce s-au răcorit, decojiți-i și tăiați-i cuburi sau sferturi.
  • Curățați ceapa și tăiați-o solzișori. Usturoiul se toacă mărunt, iar țelina se dă prin răzătoare. Puneți aceste legume într-o tigaie anti-aderentă cu supa de legume sau cu apa, pe aragaz, la foc mic. Presărați puțină sare și căliți-le circa 5 minute.
  • Adăugați ardeiul tăiați șuvițe și condimentele și amestecați. Lăsați pe foc 5-7 minute. Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțină supă de legume sau apă.
  • Adăugați apoi cartofii fierți tăiați și boabele de porumb. Amestecați ușor, pentru a nu le zdrobi. Mâncarea se mai lasă pe foc circa 5-7 minute, apoi se stinge focul.

Notă

Cartofii cu ceapă, ardei și porumb se pot servi calzi, sau reci. Sunt buni ca fel principal, dacă îi acompaniați cu ceva murături sau salate de verdețuri sau cu mujdei, dar pot fi folosiți și pe post de garnitură.
Autorul rețetei a folosit și câteva frunze de spanac, pe care le-a adăugat spre final și le-a lăsat puțin să se ofilească.
A pus de asemenea și 200 de grame de roșii cherry, pe care le-a tăiat în jumătăți și le-a adăugat odată cu cartofii și porumbul (pot fi adăugate și la final, ca garnitură).
Eu nu am folosit spanac și roșii, dar dacă vreți să respectați rețeta originală, este foarte bine. 
Sursă rețetă: Cyrus Khambatta, Mini potato hash, Mastering Diabetes: https://www.masteringdiabetes.org/fresh-fruit-with-chocolate-quinoa/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.