Salată de varză cu specific indian – plină de vitamine și savoare

Această salată de varză în stil indian este foarte ușor de făcut. Face parte din bucătăria maharastriană, specifică unui grup etnic al statului India care se numește Marathi.

Am adaptat puțin rețeta originală, deoarece unele ingrediente nu se găsesc la noi. De exemplu, în locul frunzelor verzi de curry puteți folosi pulbere de curry, iar în loc de hing, usturoi. 

Salata de varza

Imagine sugestiva: Salata de varza: Timolina

Salata rezultată este mai savuroasă decât versiunea clasică, pe care o știm cu toții, datorită condimentelor. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată de varză, pe care le puteți încerca:

Salata de varză marinată – aur pentru microbiom și medicament anti-colesterol (rețeta recomandată de medici)
Salată pentru slăbit – din varză, morcov și măr
Salată pentru slăbit, din varză și pătrunjel
Salată de varză, dovlecel și semințe – cu efecte antiinflamatoare

Salată de varză în stil indian - rețetă

Categorie Salad

Ingrediente
  

  • 200 g de varză albă
  • 3 linguri de alune tocate grosier
  • 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 2 lingurițe de ulei
  • 1/4 linguriță de semințe de muștar
  • 1/4 linguriță de semințe de chimion
  • 1 linguriță de curry
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 2 ardei iuți verzi
  • 2 linguri de suc de lămâie

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați varza și tocați-o fideluță sau fâșii late. Puneți-o apoi într-un bol încăpător.
  • Rumeniți alunele (dacă sunt crude) în tigaie câteva minute, sau la airfryer. Dați-le apoi printr-un mini-robot sau mini-tocător pentru a le măcina grosier. Nu le transformați în făină.
  • Adăugați alunele tocate peste varză. Puneți sarea și 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt. Amestecați bine cu o lingură.
  • Puneți uleiul la încins și adăugați condimentele: semințele de muștar și de chimion, curry, pudra de muștar, ardeii iuți tocați mărunt și 1 lingură de pătrunjel verde tocat. Lăsați câteva secunde, apoi turnați uleiul peste varză.
  • Adăugați sucul de lămâie și amestecați bine.

Notă

Salata de varză poate fi servită imediat. Este recomandat să o consumați acum, proaspăt făcută, pentru a beneficia la maxim de enzimele și vitaminele prezente în ea.
Preparați doar cât puteți mânca într-o zi, pentru a nu rămâne nimic de pe o zi pe alta. Poate fi folosită ca garnitură la o mâncare gătită, sau poate fi mâncată ca fel principal. 
Sursă rețetă: Healthy Indian Recipes, 2 types of maharashtrian style salad: https://www.youtube.com/watch?v=h4DkQVCuO1M&ab_channel=HealthyIndianRecipes

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.